Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Δακρυγόνα και συλλήψεις Μουσουλμάνων σε εκδήλωση για γιόγκα στις Μαλδίβες

Δακρυγόνα και συλλήψεις Μουσουλμάνων σε εκδήλωση για γιόγκα στις Μαλδίβες
ΦΩΤΟ REUTERS

Η αστυνομία στις Μαλδίβες έκανε χρήση δακρυγόνων και σπρέι πιπεριού για να θέσει υπό έλεγχο ένα πλήθος μουσουλμάνων που προκαλούσε προβλήματα σε μια εκδήλωση για γιόγκα, σύμφωνα με έναν διοργανωτή. Έξι άτομα συνελήφθησαν.

Την εκδήλωση είχε διοργανώσει η Ινδική Ανώτερη Επιτροπή ή αλλιώς η πρεσβεία στην πρωτεύουσα των Μαλδίβων, το Μαλέ.

ΦΩΤΟ REUTERS

Το πλήθος εισέβαλε σε ένα στάδιο όπου πάνω από 150 άνθρωποι-ανάμεσά τους διπλωμάτες και κυβερνητικοί αξιωματούχοι-συμμετείχαν σε μια εκδήλωση με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας για τη Γιόγκα. Το πλήθος επιτέθηκε στους συμμετέχοντες και βανδάλισε τον χώρο, είπε στο Reuters ένας από τους διοργανωτές που ζήτησε να μην κατονομαστεί επειδή δεν έχει άδεια να μιλάει στον Τύπο.

Νωρίτερα, οι διαδηλωτές κρατώντας πλακάτ φώναζαν ότι η γιόγκα είναι αντίθετη με τις αρχές του ισλάμ.

Η κυρίαρχη θρησκεία στις Μαλδίβες είναι το ισλάμ.

Οι Μαλδίβες Νήσοι είναι μια νησιωτική χώρα που αποτελείται από ατόλες στον Ινδικό ωκεανό, νοτιοδυτικά της Ινδίας. Αποτελεί το μικρότερο σε πληθυσμό ασιατικό κράτος με περίπου 500 χιλιάδες κατοίκους και επίσης το μικρότερο κράτος στον κόσμο όπου κυρίαρχη θρησκεία είναι το ισλάμ.

Ο πρόεδρος των Μαλδίβων, ο Ιμπραχήμ Μοχάμεντ Σόλιχ, είπε ότι έχει διαταχθεί η διενέργεια έρευνας για το περιστατικό.

“Αυτό (το περιστατικό) αντιμετωπίζεται ως σημαντικό ζήτημα και οι υπεύθυνοι θα παραπεμφθούν γρήγορα στη δικαιοσύνη”, έγραψε ο ίδιος στο Twitter.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις