Κόσμος

Δανία: 16χρονη κατασκεύαζε βόμβες και ετοίμαζε επιθέσεις σε σχολεία

Οι αρχές απήγγειλαν κατηγορίες σε μια 16χρονη Δανέζα η οποία είναι ύποπτη ότι σχεδίαζε να διαπράξει "τρομοκρατικές" επιθέσεις σε δύο σχολεία, το ένα εκ των οποίων εβραϊκό, η οποία είχε προμηθευτεί τα χημικά για την κατασκευή βομβών, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία. 

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Κατηγορίες για συνέργεια στην κατασκευή βομβών απαγγέλθηκαν και στον 24χρονο φίλο της 16χρονης, ο οποίος έχει πολεμήσει στη Συρία, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Το δανέζικο δίκτυο TV2 μετέδωσε ότι η νεαρή Δανέζα είχε ασπαστεί πρόσφατα το Ισλάμ. Αυτή είχε συλληφθεί στις 13 Ιανουαρίου και ο φίλος της την επόμενη ημέρα, κατηγορούμενος επίσης, μεταξύ άλλων, για την παροχή στην 16χρονη εγχειριδίων για την κατασκευή βομβών.

Και οι δύο, οι οποίοι δεν κατονομάστηκαν από τις αρχές βάσει του ισχύοντος κανονισμού στη χώρα, δήλωσαν αθώοι.
Η υπηρεσία πληροφοριών της Δανίας ανακοίνωσε ότι η σύλληψη των δύο αυτών προσώπων δεν αλλάζει την αξιολόγησή της ως “σοβαρής” της απειλής που υπάρχει για την ασφάλεια της χώρας μετά την επίθεση που σημειώθηκε τον Φεβρουάριο του 2015 σε ένα πολιτιστικό κέντρο και μια συναγωγή στην Κοπεγχάγη από την οποία έχασαν τη ζωή τους δύο άνθρωποι προτού ο δράστης πέσει νεκρός από τα πυρά της αστυνομίας. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ασυνείδητος πατέρας στην Ιαπωνία εγκατέλειψε για ώρες τον 7χρονο γιο του για να ανέβει στο βουνό Φούτζι
Στο παιδί δόθηκε η οδηγία να περιμένει οκτώ ώρες, έχοντας μαζί του κάποια σνακ, όχι όμως χρήματα, διευκρίνισε στο τηλεοπτικό δίκτυο Asahi ένας εργαζόμενος σε καταφύγιο της περιοχής
Το όρος Φούτζι
To TikTok θα πληρώσει στις ΗΠΑ 400 εκατ. δολάρια για τη συλλογή προσωπικών δεδομένων παιδιών
Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ κατέθεσε αγωγή σε βάρος του TikTok το 2024 κατηγορώντας την πλατφόρμα ότι επέτρεπε σε παιδιά ηλικίας κάτω των 13 ετών να δημιουργούν λογαριασμούς χωρίς γονική συναίνεση
TikTok