Τετάρτη, 28 Φεβ.
16oC Αθήνα

Δανία: Ακροδεξιός πολιτικός δικάζεται ξανά για απάτη με κεφάλαια της ΕΕ και πλαστογραφία

Δανία: Ακροδεξιός πολιτικός δικάζεται ξανά για απάτη με κεφάλαια της ΕΕ και πλαστογραφία

Την Πέμπτη (24.11.2022), ο ακροδεξιός λαϊκιστής πολιτικός Μόρτεν Μέσερσμιτ βρέθηκε εκ νέου ενώπιον των δικαστικών Αρχών της Δανίας καθώς κατηγορείται για απάτη με σκοπό τη κατάχρηση ευρωπαϊκών κονδυλίων και πλαστογραφία.

Τον Αύγουστο του 2021, ο Μόρτεν Μέσερσμιτ – ηγέτης του Δανικού Λαϊκού Κόμματος (Dansk Folkeparti, DF) – καταδικάστηκε να εκτίσει ποινή φυλάκισης έξι μηνών με αναστολή. Όμως εφετείο ακύρωσε την απόφαση τον Δεκέμβριο, εκφράζοντας αμφιβολίες για την αμεροληψία του προέδρου του δικαστηρίου.

Μεταξύ άλλων, ο δικαστής είχε εκφραστεί, χρησιμοποιώντας το κουμπί «Μου αρέσει!», υπέρ επικριτικών αναρτήσεων σε βάρος του πολιτικού και του κόμματός του στο Facebook.

Την Πέμπτη (24.11.2022) ο Μόρτεν Μέσερσμιτ απέρριψε για ακόμη μια φορά τις κατηγορίες σε βάρος του και δήλωσε πεισμένος πως θα αθωωθεί στην επαναληπτική δίκη. «Η μεγάλη διαφορά είναι πως θα έχω νέα υπεράσπιση», δήλωσε σε τηλεοπτικό δίκτυο της χώρας του.

Έχει καλέσει περίπου 10 μάρτυρες υπεράσπισης στην επαναληπτική δίκη, ενώ θέλει επίσης να ληφθούν υπόψη από την έδρα ως αποδεικτικά στοιχεία ηχογραφήσεις από το συνέδριο της παράταξής του το 2015.

Ο πρώην ευρωβουλευτής κατηγορείται πως υπέβαλε ψευδείς δηλώσεις για την οργάνωση εκδήλωσης ευρωβουλευτών της ομάδας του Κινήματος για μια Ευρώπη των Ελευθεριών και της Δημοκρατίας (MELD) εκείνο το καλοκαίρι, προκειμένου να λάβει επιδότηση ύψους σχεδόν 100.000 κορωνών Δανίας (σχεδόν 13.500 ευρώ).

Σύμφωνα με τη δικαιοσύνη, η εκδήλωση δεν έγινε ποτέ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις