Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Δανία: Απόπειρα απόδρασης από τον δολοφόνο με το υποβρύχιο! Είχε διαμελίσει 30χρονη δημοσιογράφο

αστυνομικοί στη Δανία

Ο άνθρωπος που είχε κάνει τον πλανήτη να ανατριχιάσει με το φρικτό έγκλημα που διέπραξε έγινε και σήμερα το πρόσωπο της ημέρας στην Δανία καθώς κατάφερε να αποδράσει από την φυλακή.

Ο Πέτερ Μάντσεν ο άνθρωπος που είχε βασανίσει και δολοφονήσει μια σουηδή δημοσιογράφο στο ιδιόκτητο υποβρύχιό του απέδρασε από τις φυλακές της Κοπεγχάγης όπου εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης. 

Η απόδρασή του όμως κράτησε λίγο από συνελήφθη με επεισοδιακό τρόπο μετά από μεγάλη κινητοποίηση της αστυνομίας σε ένα πάρκο.

Η εφημερίδα, Ekstra Bladet, ανέβασε ένα βίντεο που δείχνει τον Πέτερ Μάντσεν να κάθεται στο γρασίδι με τα χέρια του πίσω από την πλάτη και αστυνομικούς ακροβολισμένους. Είχε γύρω από τη μέση του μια ζώνη που προκάλεσε ανησυχία μήπως είχε εκρηκτικά.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε ότι η αστυνομία περικύκλωσε ένα λευκό βαν, άνοιξε την πόρτα και έβγαλε τον Μάντσεν μέσα από αυτό. Όλα έγιναν σε μικρή απόσταση από τις φυλακές Herstedvester σε προάστιο της Κοπενγχάγης.

Το 2018, ο Μάντσεν καταδικάστηκε σε ισόβια για την φρικτή δολοφονία της 30χρονης Κιμ Βαλ, η οποία είχε κλείσει ραντεβού μαζί του το 2017 για να του πάρει συνέντευξη για το σπίτι – υποβρύχιο που διέθετε.

Όμως, την δολοφόνησε, την διαμέλισε και πέταξε το σώμα της στην θάλασσα.

Ο Μάντσεν ποτέ δεν έχει ομολογήσει την δολοφονία της Κιμ Βαλ. Ισχυρίζεται ότι η κοπέλα πέθανε μέσα στο υποβρύχιο και πανικοβλήθηκε και την διαμέλισε πετώντας το σώμα της στην Βαλτική.

Ο αμετανόητος δράστης είχε ασκήσει έφεση και μάλιστα είχε ζητήσει συγγνώμη από τους γονείς της 30χρονης Βαλ αλλά η έφησε απορρίφθηκε. Η ποινή των ισοβίων στην Δανία ισοδυναμεί με 16 χρόνια φυλάκισης αλλά αν κριθεί ότι ο καταδικασθείς αποτελεί κίνδυνο για την κοινωνία μπορεί να κρατηθεί περισσότερο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις