Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Δανία: Έκτακτα μέτρα φέρνουν τα 2500 κρούσματα της Όμικρον – Εισήγηση για κλειστά θέατρα, κινηματογράφους και πάρκα

Δανία: Έκτακτα μέτρα φέρνουν τα 2500 κρούσματα της Όμικρον – Εισήγηση για κλειστά θέατρα, κινηματογράφους και πάρκα

Η πρωθυπουργός της Δανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι η κυβέρνησή της θα προτείνει νέους περιορισμούς προκειμένου να ανακοπεί η γρήγορη εξάπλωση του κορονοϊού και του νέου παραλλαγμένου στελέχους Όμικρον, που τώρα αντιστοιχεί στο ένα πέμπτο όλων των κρουσμάτων που καταγράφονται στη χώρα.

«Σε χρόνο ρεκόρ, άλλαξαν και πάλι οι κανόνες του παιχνιδιού», δήλωσε η Μέτε Φρεντέρισκεν σε συνέντευξη Τύπου, αναφερόμενη στην Όμικρον.

Οι νέοι περιορισμοί, που θα χρειαστούν την έγκριση του Κοινοβουλίου, περιλαμβάνουν το κλείσιμο χώρων όπως θεάτρων, κινηματογράφων, πάρκων αναψυχής και συνεδριακών κέντρων.

Η χώρα κατέγραψε νέο ρεκόρ με πάνω από 11.000 κρούσματα τις τελευταίες 24 ώρες, συμπεριλαμβανομένου και του νέου ρεκόρ με πάνω από 2.500 περιπτώσεις της παραλλαγής Όμικρον, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση σε συνέντευξη Τύπου.

Τα ποσοστά θανάτων και νοσηλειών είναι, ωστόσο, πολύ χαμηλότερα από τα επίπεδα που καταγράφηκαν πριν από ένα χρόνο. Ο συνολικός αριθμός θανάτων στη Δανία λόγω επιπλοκών της Covid-19 είναι 3.054.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις