Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Δανία: Η βασίλισσα Μαργαρίτα συναντήθηκε με τον πρίγκιπα Ιωακείμ, μετά την αφαίρεση των τίτλων από τα παιδιά του

Δανία: Η βασίλισσα Μαργαρίτα συναντήθηκε με τον πρίγκιπα Ιωακείμ, μετά την αφαίρεση των τίτλων από τα παιδιά του

Η βασίλισσα Μαργαρίτα και ο πρίγκιπας Ιωακείμ συναντήθηκαν σήμερα στο δημαρχείο της Κοπεγχάγης, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 50 χρόνια βασιλείας της. Πρόκειται για την πρώτη δημόσια επίδειξη ενότητας της βασιλικής οικογένειας της Δανίας μετά τη διαμάχη που ξέσπασε για τους τίτλους.

Ο 53χρονος πρίγκιπας Ιωακείμ, ο οποίος είναι ο μικρότερος γιος της βασίλισσας της Δανίας, έχει επικρίνει την μητέρα του για την απόφαση της να αφαιρέσει τους βασιλικούς τίτλους από τα τέσσερα παιδιά του. Η ανακοίνωση της βασίλισσας Μαργαρίτας έγινε τον περασμένο Σεπτέμβριο και προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στην βασιλική οικογένεια. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρίγκιπας Ιωακείμ μετά την ανακοίνωσή της μητέρας του, ο πρίγκιπας Ιωακείμ μίλησε στη δανική έκδοση Ekstra Bladet έξω από την πρεσβεία της Δανίας στο Παρίσι, όπου ζει με την γαλλικής καταγωγής σύζυγό του πριγκίπισσα Marie και τα δύο μικρότερα παιδιά του, και δήλωσε ότι και τα τέσσερα παιδιά του «πληγώθηκαν» από την απόφαση της γιαγιάς τους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Παλατιού, η βασίλισσα Μαργαρίτα επιθυμεί «να δημιουργήσει το πλαίσιο ώστε τα τέσσερα εγγόνια της να είναι σε θέση να διαμορφώσουν τη ζωή τους σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό χωρίς να περιορίζονται από τις ειδικές απαιτήσεις και τα καθήκοντα που έχει μια επίσημη σχέση με τον Βασιλικό Οίκο της Δανίας». 

Πληροφορίες θέλουν ο πρίγκιπας Ιωακείμ και η μητέρα να του να συναντήθηκαν μέσα στον Οκτώβριο και να συζήτησαν το ζήτημα. Ο διάδοχος πάντως του θρόνου, ο πρίγκιπας Φρέντερικ, έχει φανεί αμέτοχος σε όλη αυτή την κρίση που ξέσπασε και το μόνο σχόλιο που έχει κάνει είναι πως: «Είναι λυπηρό να βλέπεις πόσο έχει επηρεάσει αυτή η απόφαση». 

Στην απολογητική ανακοίνωση της βασίλισσας της Δανίας η ίδια παραδέχεται ότι είχε «υποτιμήσει» τον αντίκτυπο των πράξεών της, αλλά δήλωσε ότι ήταν «κάτι που περίμενε πολύ καιρό» και ότι το έκανε ως »βασίλισσα, μητέρα και γιαγιά». 

Η σημερινή συνάντηση των μελών της βασιλικής οικογένειας της Δανίας φαίνεται πάντως παρά τις μέχρι τώρα τρικυμίες να έγινε σε καλό κλίμα. Στο δημαρχείο της Κοπεγχάγης βρέθηκαν ο πρίγκιπας Ιωακείμ με την δεύτερη σύζυγό του πριγκίπισσα Μαρία και ο διάδοχος του θρόνου πρίγκιπας Φρέντερικ με την σύζυγό του Μαίρη. 

Δείτε βίντεο:

Με πληροφορίες από Daily Mail

Πηγή φωτογραφιών: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις