Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Δανία – Κορονοϊός: Καλπάζουν τα κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης

Δανία – Κορονοϊός: Καλπάζουν τα κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης

Δίχως φρένο εξαπλώνεται στη Δανία η βρετανική μετάλλαξη του κορονοϊού με τα κρούσματα συνεχώς να αυξάνονται, ανέφεραν σήμερα οι αρχές, επικαλούμενες προκαταρκτικά στοιχεία.

Την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου, το 27% των θετικών διαγνώσεων το γενετικό υλικό των οποίων αναλύθηκε ήταν φορείς του στελέχους B117, από 20% την προηγούμενη εβδομάδα, ανέφερε σε μια έκθεση το State Serum Institute (SSI).

Η Δανία είναι από τις χώρες που έχουν το προβάδισμα στην αλληλούχιση του γονιδιώματος που χρησιμοποιείται για την ανάλυση του γενετικού υλικού του κορονοϊού προκειμένου να προσδιοριστούν τα στελέχη.

Ο αριθμός αναπαραγωγής του νέου στελέχους, που δείχνει σε πόσους άλλους μπορεί να μεταδώσει τον ιό ένας άνθρωπος που έχει μολυνθεί από αυτόν, είναι 0,99%, ανέφερε χθες, Τρίτη, το SSI, κάτι που σημαίνει πως αυτή τη στιγμή ο ιός υποχωρεί ελαφρά.

Ο γενικός αριθμός μολύνσεων πέφτει στη Δανία μετά την επιβολή από την κυβέρνηση σκληρών μέτρων λοκντάουν, με μόλις 470 θετικές διαγνώσεις να καταγράφονται τις τελευταίες 24 ώρες, έναντι χιλιάδων μολύνσεων την ημέρα που καταγράφονταν στα τέλη του περασμένου έτους.

Συνολικά 1.690 άνθρωποι έχουν μολυνθεί με το νέο στέλεχος που ταυτοποιήθηκε πρώτα στη Βρετανία.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις