Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Δανία – Κορονοϊός: Τέταρτη δόση σε ευάλωτους πολίτες αλλά και χαλάρωση μέτρων

Δανία – Κορονοϊός: Τέταρτη δόση σε ευάλωτους πολίτες αλλά και χαλάρωση μέτρων

Η Δανία θα προσφέρει μια τέταρτη δόση εμβολίου κατά του κορονοϊού στους πιο ευάλωτους πολίτες, καθώς βρίσκεται αντιμέτωπη με ρεκόρ μολύνσεων από τη μετάλλαξη Όμικρον.

Η απόφαση αυτή ελήφθη την ώρα που οι βουλευτές συμφώνησαν να χαλαρώσουν ορισμένους περιορισμούς στο τέλος της εβδομάδας, ένα μέτρο που μεταξύ άλλων αφορά την επαναλειτουργία των κινηματογράφων και των μουσικών σκηνών κι ενώ οι δείκτες νοσηλείας και θανάτων έχουν σταθεροποιηθεί παρά την αύξηση των κρουσμάτων στη Δανία.

«Τώρα ξεκινάμε ένα νέο κεφάλαιο, πιο συγκεκριμένα μια απόφαση να προσφέρουμε την τέταρτη δόση στους πιο ευάλωτους πολίτες», που έλαβαν μια τρίτη δόση στην αρχή της εκστρατείας των αναμνηστικών δόσεων το φθινόπωρο, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Μάγκνους Χέουνικε.

Η απόφαση αυτή αφορά τους ανοσοκατεσταλμένους, τους καρκινοπαθείς ή όσους πάσχουν από αρθρίτιδα.Ακόμα κι αν οι δείκτες μολύνσεων παραμένουν κοντά σε επίπεδα ρεκόρ, άνω των 20.000 κρουσμάτων την ημέρα, οι εισαγωγές στα νοσοκομεία και οι θάνατοι έχουν σταθεροποιηθεί σε επίπεδα χαμηλότερα από εκείνα που καταγράφονταν πριν από έναν χρόνο.

«Δεν βρισκόμαστε στο χειρότερο σενάριο», είπε ο Δανός υπουργός Υγείας σε δημοσιογράφους. «Έχουμε την επιδημία ξανά υπό έλεγχο. Είναι ένα επίτευγμα δύναμης από όλη την κοινωνία».

Οι βουλευτές συμφώνησαν να ξανανοίξουν από την Κυριακή τα θέατρα, οι κινηματογράφοι, τα μουσεία, τα πάρκα ψυχαγωγίας και οι βοτανικοί κήποι, όπως και να επιτρέπονται θεατές σε αθλητικές εκδηλώσεις σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, αν και με περιορισμούς στην παρουσία θεατών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις