Κόσμος

Δανία: Το εμβόλιο της AstraZeneca ξεκινά να γίνεται και στους άνω των 65

Η υγειονομική αρχή της Δανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι θα συστήσει τη χορήγηση του εμβολίου των AstraZeneca σε όλους όσοι είναι ηλικίας άνω των 18 ετών, έπειτα από έρευνα για τον εμβολιασμό που έγινε στη Σκωτία και έδειξε ότι το εμβόλιο αυτό κατά του κορονοϊού είχε θετικά αποτελέσματα σε όλες τις ηλικιακές ομάδες.

Ακολουθώντας την υιοθέτηση παρόμοιας προσέγγισης από πολλές άλλες χώρες μέλη της ΕΕ, η Δανία είχε συστήσει προηγουμένως τη χορήγηση του εμβολίου αυτού μόνον σε όσους είναι ηλικίας κάτω των 65 ετών, λέγοντας ότι θα περιμένει έως ότου υπάρξουν περισσότερα στοιχεία για την αποτελεσματικότητά του μεταξύ των ηλικιωμένων.

Η νέα σύσταση έπεται της δημοσιοποίησης μεγάλης έρευνας από τη Σκωτία, η οποία έδειξε μια αξιοσημείωτη μείωση του κινδύνου εκδήλωσης σοβαρής ασθένειας από την COVID-19 σε όλες τις ηλικιακές ομάδες μετά τη χορήγηση του εμβολίου αυτού, σύμφωνα με την υπηρεσία υγείας της Δανίας.

«Οι περισσότεροι ηλικιωμένοι στη Σκωτία εμβολιάστηκαν με το εμβόλιο των AstraZeneca» πρόσθεσε η υπηρεσία αυτή.

Όταν το εμβόλιο αυτό εγκρίθηκε για χρήση από την αρμόδια ρυθμιστική αρχή της ΕΕ νωρίτερα φέτος, πολλές χώρες μέλη του ευρωπαϊκού μπλοκ, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ιταλίας, ανακοίνωσαν ότι δεν θα πρέπει να χορηγείται στους ηλικιωμένους, επικαλούμενες έλλειψη επαρκών στοιχείων.

Ωστόσο η Γαλλία και άλλες χώρες, οι οποίες απέχουν πολύ από τη Βρετανία στις εκστρατείες εμβολιασμού κατά της COVID-19, προχώρησαν επίσης τώρα στην έγκριση του εμβολιασμού των ηλικιωμένων πολιτών τους με το εμβόλιο της AstraZeneca μετά την έρευνα που έγινε στη Σκωτία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο απεσταλμένος του Τραμπ διαπραγματεύτηκε με τον Πούτιν για την Ουκρανία βασιζόμενος σε Ρωσίδα διερμηνέα του Κρεμλίνου
Ο Στιβ Γουίτκοφ πήγε και στις τρεις συναντήσεις με τον Βλαντιμίρ Πούτιν χωρίς Αμερικανούς διερμηνείς, αποκαλύπτει το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC
Ο Στιβ Γουίτκοφ, απεσταλμένος του Ντόναλντ Τραμπ στις διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία με τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν στο Κρεμλίνο
Το παρασκήνιο του Κονκλάβιου που εξέλεξε τον Πάπα Λέοντα - Το φαβορί που εγκατέλειψε και ο «εμφύλιος» που ευνόησε τον νέο Ποντίφικα
«Ως άνθρωπος συνηθισμένος στην ομαδική εργασία, ο Ρόμπερτ Φράνσις Πρεβόστ φάνηκε σε πολλούς καρδινάλιους ως ο κατάλληλος για να κάνει τον παπισμό να εξελιχθεί σε μία πιο συλλογική μορφή»
Πάπας Λέων 1
Πάπας Λέων ΙΔ’: «Αξιοποιούμε την πολύτιμη κληρονομιά του Φραγκίσκου και πορευόμαστε με την ίδια ελπίδα που πηγάζει από την πίστη»
Με αναφορά στο όνομα που επέλεξε και στην παρακαταθήκη του Φραγκίσκου, ο νέος πάπας υπογράμμισε: «Αισθανόμενος ότι πρέπει να ακολουθήσω αυτά τα χνάρια, σκέφτηκα να λάβω το όνομα Λέων ο ΙΔ'»
Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ μιλάει κατά τη διάρκεια συνάντησης με τους καρδιναλίους στο Βατικανό