Κόσμος

Δανία: Χαλαρώνει το lockdown και ανοίγει ξανά τα σχολεία

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Δανία θα κάνει το πρώτο βήμα προς τη χαλάρωση του lockdown κατά του νέου κορονοϊού την επόμενη εβδομάδα, ξανανοίγοντας τα σχολεία για τους μικρότερους μαθητές, έγινε σήμερα γνωστό από την κυβέρνηση της χώρας.

Η Δανία, που βρίσκεται σε σκληρό λοκντάουν από τον Δεκέμβριο, κατέγραψε μια μείωση στον αριθμό των νέων μολύνσεων κορονοϊού και των νοσηλειών τον Ιανουάριο, έπειτα από μια μεγάλη αύξηση τον περασμένο μήνα.

Τα σχολεία θα επαναλειτουργήσουν για τα παιδιά από την πρώτη έως την τετάρτη τάξη την επόμενη Δευτέρα, είπε ο υπουργός Υγείας της χώρας Μάγκνους Χένικε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου

«Πρόκειται για μια μικρή, προσεκτική και ελεγχόμενη επαναλειτουργία», επισήμανε ο υπουργός.

Παράλληλα, προειδοποίησε ότι ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί με το πιο μεταδοτικό στέλεχος του ιού, που ταυτοποιήθηκε πρώτα στη Βρετανία, συνεχίζει να αυξάνεται στη Δανία.

«Μπορούμε μονάχα να προχωρήσουμε σε αυτό (την επαναλειτουργία των σχολείων), εάν κρατήσουμε τη δραστηριότητα στην υπόλοιπη κοινωνία στο ελάχιστο», τόνισε ο Χένικε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ολλανδία: Αποζημίωση σε παιδιά που γεννήθηκαν από αιμομιξία – Η δικαστική απόφαση που αλλάζει τα δεδομένα
Το δικαστήριο έκρινε ότι σε τέτοιες περιπτώσεις οι συνέπειες του εγκλήματος δεν περιορίζονται μόνο στη μητέρα, αλλά μπορούν να επηρεάσουν άμεσα και το παιδί που γεννήθηκε
Emotional moment: man sitting holding head in hands, stressed sad young male having mental problems, feeling bad, depressed, disappointed, hopeless. Desperate man in the dark corner needing help.
Ο Τραμπ ετοιμάζει την καρατόμηση Χέγκσεθ αμέσως μετά τις ενδιάμεσες εκλογές - Στο τραπέζι νέοι βομβαρδισμοί στο Ιράν
Καθώς οι Ρεπουμπλικάνοι κινδυνεύουν να χάσουν την πλειοψηφία τόσο στη Βουλή των Αντιπροσώπων όσο και στη Γερουσία, ο Τραμπ φέρεται να θεωρεί ότι ο πόλεμος στο Ιράν θα μπορούσε να συμβάλει στην εκλογική τους ήττα - Το τηλεφώνημα με Νετανιάχου
Ο Πιτ Χέγκσεθ