Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Η δασκάλα που βασανίστηκε και πέθανε στις φυλακές του Ερντογάν

Η δασκάλα που βασανίστηκε και πέθανε στις φυλακές του Ερντογάν

Την έλεγαν Χαλιμέ Γκιουλσού ήταν δασκάλα και είναι άλλη μια πολίτης που προστίθεται στον μακρύ κατάλογο των νεκρών του καθεστώτος Ερντογάν. Σύμφωνα με όσα καταγγέλουν οι δικοί της άνθρωποι είχε συλληφθεί στις 20 Φεβρουαρίου του 2018 για σχέσεις με τους γκιουλενιστές. Πέθανε στο τέλος Απριλίου στην φυλακή της Μερσίνας αφού δεν της έδιναν τα φάρμακά της αφού έπασχε από ερυθηματώδη Λύκο.

Παρά τις εκκλήσεις της ίδιας και της οικογένειάς της, επι 15 ημέρες δεν της έδιναν την φαρμακευτική αγωγή που έπρεπε να παίρνει για την σοβαρή της ασθένεια και την είχαν στο ίδιο κελό με άλλα 21 άτομα. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο στις 25 Απριλίου. Νοσηλεύτηκε για λίγο και την μετέφεραν και πάλι στην φυλακή όπου έπεσε σε κώμα και τελικά πέθανε.

Ο αδερφός της, συντετριμμένος ανέβασε φωτογραφίες από το φέρετρό της στα social media αλλά και το πιστοποιητικό θανάτου της.  Η Χαλιμέ Γκιουλσού ήταν μαζί με μια ομάδα γυναικών που βοηθούσαν όσους έχαναν την δουλειά τους από το δημόσιο με την κατηγορία ότι ήταν μέλη του δικτύου του Γκιουλέν. Σύμφωνα με καταγγελίες χρηστών στα social media η Χαλιμέ εκτός από την στέρηση των φαρμάκων της υπέστη και άλλα βασανιστήρια.

Σύμφωνα με το Turkey Purge 28 πολίτες, ανάμεσά τους, αστυνομικοί, εισαγγελείς και δάσκαλοι έχουν βρεθεί νεκροί από τον Απρίλιο του 2017 σε τουρκικές φυλακές μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016. Επίσης, η τύχη χιλιάδων πολιτών αγνοείται.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις