Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Δε ζητά βοήθεια από την ευρωζώνη η Ισπανία

Δε ζητά βοήθεια από την ευρωζώνη η Ισπανία

Με κατηγορηματικό τρόπο διέψευσε η Ισπανία τα σενάρια που θέλουν την κυβέρνηση Θαπατέρο να βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για βοήθεια από τις Βρυξέλλες, όπως η Ελλάδα.

Το θέμα παρουσιάστηκε στο γερμανικό Τύπο και ήθελε τη Μαδρίτη να εξετάζει την ένταξή της σε ένα ευρωπαϊκό σχέδιο βοήθειας από την ευρωζώνη. Το ισπανικό υπουργείο Οικονομίας, όμως, διέψευσε τα σενάρια, όπως άλλωστε έκαναν τόσο η Κομισιόν όσο και η γερμανική κυβέρνηση.

«Η Ισπανία δεν διαπραγματεύεται με κάποιον ευρωπαϊκό θεσμό μια επιπρόσθετη χρηματοδότηση. Η ισπανική κυβέρνηση πρόκειται να εργαστεί ώστε αυτές οι φήμες να συνεχίσουν να στερούνται βάσης, όπως συμβαίνει σήμερα», τόνισε από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομίας και Προϋπολογισμού, Κάρλος Οκάνια.

Η οικονομία της Ισπανίας είναι «υγιής», δήλωσε η Λέιρε Παχίν, γραμματέας του Σοσιαλιστικού Κόμματος του ισπανού πρωθυπουργού Λουίς Ροντρίγκεθ Θαπατέρο. «Υπάρχει εμπιστοσύνη ότι η ισπανική οικονομία διαπνέεται από φερεγγυότητα παρά τις δυσκολίες», πρόσθεσε. «Οι φήμες και οι εικασίες είναι που έκαναν τη μεγαλύτερη ζημιά στις οικονομίες και στους πολίτες», διαμαρτυρήθηκε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε