Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Δεν έχει ούτε Θεό ούτε Αλλάχ! Έστησε σόου ο Ερντογάν μπροστά από την Αγιά Σοφιά

Δεν έχει ούτε Θεό ούτε Αλλάχ! Έστησε σόου ο Ερντογάν μπροστά από την Αγιά Σοφιά

Ένα απίστευτο σόου έστησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την επέτειο του πραξικοπήματος ακριβώς έξω από την Αγιά Σοφιά. Νεαροί με κόκκινες μπλούζες έπαιξαν το παιχνίδι της προπαγάνδας του με τις εικόνες να προκαλούν και τους πιο μετριοπαθείς.

Ένα πραγματικά ανατριχιαστικό σόου έστησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μπροστά από την Αγιά Σοφιά για να τιμήσει την επέτειο του αποτυχημένου πραξικοπήματος εναντίον του που είχε γίνει στις 15 Ιουλίου 2016.

Νέοι και νέες ντυμένοι με κόκκινες μπλούζες και μαύρα παντελόνια εκτέλεσαν μια ολόκληρη χορογραφία μπροστά από την Αγιά Σοφιά, όχι τυχαία φυσικά σε ένα άκρως επικά σκηνοθετημένο βίντεο που σε κάθε ευκαιρία έκανε ζουμ στο μνημείο που πλέον γίνεται τζαμί.

Click4More Αγία Σοφία: Ξηλώνουν ό,τι θυμίζει το παρελθόν – Ο Ερντογάν σβήνει την λέξη μουσείο και την μετατρέπει σε τζαμί

Οι χορευτές έκαναν σχηματισμούς δημιουργώντας συνθήματα όπως «Νίκη της Δημοκρατίας» αλλά και το σύμβολο της τουρκικής σημαίας που είναι η λευκή ημισέληνος με το αστέρι.

Την ώρα της χορογραφίας ακουγόταν μουσική σαν αυτές που ακούγονται όταν στήνονται τα σόου για την επέτειο από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης. Προπαγάνδα και με συνθήματα από την προεκλογική του εκστρατεία όπως το «Ένα έθνος», χωρίς όριο και με νοήματα για όσους την παρακολουθούσαν.

Δείτε το βίντεο

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις