Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Δεν “ιδρώνει” το αυτί του Τραμπ – Τον Μάιο ανοίγει την Αμερικανική πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ

Δεν “ιδρώνει” το αυτί του Τραμπ – Τον Μάιο ανοίγει την Αμερικανική πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ

Παρά τον “κουρνιαχτό” αντιδράσεων, οι ΗΠΑ δεν… χαμπαριάζουν σχετικά με την απόφασή τους να αναγνωρίσουν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Μάλιστα η Αμερικανική πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ αναμένεται να ανοίξει τον Μάιο,όπως δήλωσε αξιωματούχος των ΗΠΑ σε διεθνή ΜΜΕ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έχει ανακοινώσει από τις 6 Δεκεμβρίου ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες αναγνώρισαν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, μεταφέροντας την πρεσβεία από το Τελ Αβίβ.

Ισραήλ: Θα μιλήσουμε όταν υπάρξει επίσημη ανακοίνωση

Από την μεριά του ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι είναι σε επαφή με την κυβέρνηση των ΗΠΑ και θα μιλήσει εάν και όταν υπάρξει μια ανακοίνωση εκ μέρους της Ουάσινγκτον.

Ο υπουργός Πληροφοριών του Ισραήλ Ίσραελ Κατζ συνεχάρη τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για τη μεταφορά της πρεσβείας που θα συμπέσει με την επέτειο των 70 ετών από την ίδρυση του κράτους.

“Δεν υπάρχει μεγαλύτερο δώρο από αυτό! Η πιο δίκαιη και σωστή κίνηση. Ευχαριστούμε, φίλε!” έγραψε ο Ισραηλινός υπουργός σε μια ανάρτησή του στο Twitter.

Το Ισραήλ γιορτάζει φέτος την επέτειο της ίδρυσής του, το 1948 στις 19-20 Απριλίου. Η νέα χώρα είχε αναγνωριστεί από τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ Χάρι Τρούμαν στις 14 Μαΐου του ίδιου έτους.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις