Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

«Δεν κρύβουμε τίποτα» λέει η χώρα με τα μηδέν κρούσματα κορονοϊού

κορονοϊός κορονοϊού

Το Τουρκμενιστάν, μία από τις ελάχιστες χώρες στον κόσμο που έχει δηλώσει μηδενικά κρούσματα του νέου κορονοϊού, επέμεινε σήμερα ότι τα επίσημα στοιχεία του είναι αληθή και δεν κρύβει τίποτε.

«Αν υπήρχε έστω και ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού, θα είχαμε ενημερώσει αμέσως… οι υποχρεώσεις μας ευθυγραμμίζονται με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Εξωτερικών Ρασίντ Μερεντόφ.

Η επίσημη γραμμή για τα κρούσματα κορονοϊού

«Δεν κρύβουμε τίποτε», πρόσθεσε, μιλώντας μαζί με αξιωματούχους των Ηνωμένων Εθνών.

Ο υπουργός Υγείας Νουρμουχαμέντ Αμανεπεσόφ τόνισε παράλληλα πως η κεντροασιατική χώρα διαθέτει 30.000 διαγνωστικά κιτς και έχει παραγγείλει 40.000 ακόμη από την Ρωσία, την Τουρκία και την Γερμανία.

Όπως είπε 151 άνθρωποι παραμένουν σε ζώνες καραντίνας, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι Τουρκμένοι υπήκοοι που εργάζονται ως οδηγοί φορτηγών μεγάλων αποστάσεων και ως μέλη πληρώματος πλοίων.

Ο υπουργός συμπλήρωσε πως η χώρα έχει ξανανοίξει τα περισσότερα από τα σημεία διέλευσης των συνόρων της και ετοιμάζεται να ανοίξει εκ νέου και τα υπόλοιπα, στα σύνορα της με το Ιράν, μετά την αναστολή όλων των εμπορευματικών μεταφορών στα τέλη του περασμένου μήνα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις