Πέμπτη, 22 Φεβ.
16oC Αθήνα

Δεν μας πέφτει λόγος για τις συντάξεις ξεκαθαρίζει ο Ντράγκι

Δεν μας πέφτει λόγος για τις συντάξεις ξεκαθαρίζει ο Ντράγκι

Ο Μάριο Ντράγκι ξεκαθάρισε σήμερα ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν έχει πλέον κανένα λόγο αναφορικά με το ζήτημα των συντάξεων στην Ελλάδα.

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, μιλώντας στην επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες και σε σχετική ερώτηση του ανεξάρτητου ευρωβουλευτή, Νότη Μαριά, δήλωσε πως “Η ΕΚΤ, σε πρόσφατη εξέτασή της για τη συμμετοχή της στα προγράμματα διάσωσης, κατέληξε στο ότι χρειάζεται ένα διαφορετικό πλαίσιο λειτουργίας”.

Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με τον Μάριο Ντράγκι, ότι “θα ασχοληθεί ουσιαστικά με τη μακροοικονομική και χρηματοπιστωτική πτυχή της οικονομίας. Οπότε η ΕΚΤ δεν θα πει τίποτε άλλο πλέον, ούτε για τις συντάξεις, ούτε για τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, ιδιωτικοποιήσεις , ούτε για τίποτα από τα ζητήματα για τα οποία τα τελευταία χρόνια η ΕΚΤ είχε κάποιο λόγο, ως μικρός εταίρος».

Στο ίδιο μήκος κλίματος και ο πρόεδρος της επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι, που υπενθύμισε ότι τα μέτρα που αφορούσαν περικοπές στις συντάξεις, της τάξεως του 1% του ΑΕΠ και τα φορολογικά μέτρα 1% του ΑΕΠ, τα είχε ζητήσει το ΔΝΤ και κανένα άλλο θεσμικό όργανο της ΕΕ. «Η ΕΕ δεν χαίρεται ιδιαιτέρως γι’ αυτό», ανέφερε ο Ρ. Γκουαλτιέρι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις