Κόσμος

Δεν θα δώσει μέρισμα στους μετόχους της η BP

Η βρετανική πετρελαϊκή εταιρεία BP, υπεύθυνη για την οικολογική καταστροφή στον Κόλπο του Μεξικού, εξετάζει το

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

ενδεχόμενο να διακόψει την καταβολή μερισμάτων στους μετόχους της.

 Η διεύθυνση της εταιρείας είναι πιθανόν να αποφασίσει να μην καταβληθούν μερίσματα για το 2ο τρίμηνο ή να μετατεθεί χρονικά η πλήρης καταβολή με την πραγματοποίηση προσωρινής καταβολής. “Μελετούμε όλα τα ενδεχόμενα ως προς τα μερίσματα. Καμία απόφαση δεν έχει ληφθεί”, δήλωσε ο Χέιγουορντ.

    Εκφράζοντας την οργή του για τη συμπεριφορά της BP, ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είχε δηλώσει την περασμένη εβδομάδα ότι η BP σχεδιάζει να καταβάλει “10,5 δισεκατομμύρια, επαναλαμβάνω 10,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε μερίσματα. Εγώ δεν έχω πρόβλημα με την τήρηση από την BP των νομικών της υποχρεώσεων (απέναντι στους μετόχους της). Αλλά θέλω να γνωρίζουν ότι έχουν ηθικές και νομικές υποχρεώσεις εδώ στον Κόλπο”, προειδοποίησε.

    Δύο αμερικανοί γερουσιαστές ζήτησαν επίσης από τον Τόνι Χέιγουορντ να μην καταβάλει μερίσματα , όσο δεν έχει υπολογισθεί το κόστος της πετρελαιοκηλίδας.

    Η μετοχή της BP βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, φθάνοντας κάποια στιγμή σε απώλεια του 50% της αξίας της.

    Οι επενδυτές φοβούνται όλο και περισσότερο ότι ο πετρελαϊκός γίγαντας θα υποχρεωθεί να διακόψει τις πληρωμές μερισμάτων και ανησυχούν σοβαρά για τις οικονομικές επιπτώσεις της καταστροφής, που είναι πιθανόν να μετρηθεί σε δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια.

    Χθες η BP ανακοίνωσε ότι η καταστροφή τής έχει κοστίσει μέχρι στιγμής 1,5 δισεκατομμύριο δολάρια, αλλά επανέλαβε ότι είναι πολύ νωρίς για να αποτιμηθεί το τελικό κόστος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Κέιτ Μίντλετον ανέβηκε στις 3 ψηλότερες κορυφές της Βρετανίας μετά τη μάχη με τον καρκίνο και έστειλε μήνυμα ελπίδας
Η πριγκίπισσα της Ουαλίας ολοκλήρωσε το απαιτητικό Three Peaks Challenge για να στηρίξει το νοσοκομείο όπου νοσηλεύτηκε και να υπενθυμίσει ότι η ζωή συνεχίζεται και μετά τις θεραπείες
25 June 2020 - Norfolk - Kate Duchess of Cambridge, Catherine, Katherine Middleton during a visit to The Nook in Framlingham Earl, Norfolk Photo Credit: ALPR/AdMedia / MediaPunch *** NO UK** /IPX