Κόσμος

Δεν… χορταίνουν ο ένας τον άλλον – Ακόμα μία σύνοδος κορυφής Βόρειας και Νότιας Κορέας τον Σεπτέμβρη

Νέα συνάντηση κορυφής θα πραγματοποιήσουν Βόρεια και Νότια Κορέα, η οποία θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβρη στην Πιονγκγιανγκ.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η συμφωνία επιτεύχθηκε ύστερα από συνομιλίες υψηλού επιπέδου στο βορειοκορεατικό κτίριο Τονγκιλγκάκ στο συνοριακό χωριό Πανμουντζόμ.

Η κοινή δήλωση, που εκδόθηκε μετά τις συνομιλίες, ανέφερε ότι οι δύο χώρες συμφώνησαν να πραγματοποιηθεί η συνάντηση κορυφής Μουν-Κιμ στην Πιονγκγιάνγκ πριν από τα τέλη Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, δεν δόθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο Ρι Σον Γκουόν, πρόεδρος της Επιτροπής για την Ειρηνική Επανένωση της Πατρίδας και επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Πιονγκγιάνγκ, δήλωσε σε δημοσιογράφους μετά τις συνομιλίες ότι έχουν ήδη συμφωνηθεί οι λεπτομέρειες για το χρονοδιάγραμμα, ενώ ερωτηθείς για το αποτέλεσμα των συνομιλιών, δήλωσε ότι ο διάλογος προχώρησε καλά.

Στα τοπικά μέσα ενημέρωσης κυκλοφόρησαν εικασίες ότι οι δύο χώρες έχουν ήδη συμφωνήσει για την ημερομηνία και τον τόπο της τρίτης συνάντησης Μουν-Κιμ. Ωστόσο, μια επίσκεψη του Μουν στην Πιονγκγιάνγκ γύρω στις 9 Σεπτεμβρίου μπορεί να αποδειχθεί προβληματική καθώς η συγκεκριμένη ημερομηνία αποτελεί Εθνική Γιορτή και εορτάζεται η 70ή επέτειος από την ίδρυση του κράτους της Βόρειας Κορέας. Ο προεδρικός Γαλάζιος Οίκος της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε ότι η συνάντηση μπορεί να πραγματοποιηθεί στα μέσα ή τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σαΐντα Μιρζιγέγεβα, η «Ιβάνκα Τραμπ του Ουζμπεκιστάν»: Το φαβορί για την προεδρία που υποδέχθηκε ο Μακρόν στο Ελιζέ
Η 41χρονη Μιρζιγέγεβα, μητέρα τριών παιδιών και επικεφαλής της Προεδρικής Διοίκησης του Ουζμπεκιστάν, θεωρείται από τις ισχυρότερες πολιτικές προσωπικότητες της χώρας με πάνω από 2,5 εκατ. followers στο Instagram
Ο Εμανουέλ Μακρόν και η Σαΐντα Μιρζιγέγεβα
Νέα εξέλιξη στην υπόθεση της μητέρας δημοσιογράφου του NBC: Το FBI λέει ότι και τα τρία σημειώματα για την απαγωγή ήταν fake
Η Νάνσι Γκάθρι εξαφανίστηκε στις 31 Ιανουαρίου από το σπίτι της στην Τούσον της Αριζόνα - Σε ένα από τα μηνύματα, γινόταν λόγος για λύτρα σε κρυπτονομίσματα
Η παρουσιάστρια Σαβάνα Γκάθρι με τη μητέρα της Νάνσι