Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Δεν υπάρχει το… “δολοφονικό” βλέμμα της Γκρέτα Τούνμπεργκ στον Τραμπ! video

Δεν υπάρχει το… “δολοφονικό” βλέμμα της Γκρέτα Τούνμπεργκ στον Τραμπ! video
Φωτογραφία Reuters

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ, η 16χρονη που έχει γίνει πρόσωπο του αγώνα κατά τις κλιματικής αλλαγής, δεν έγινε… talk of the town μόνο για τον “πύρινο” λόγο της στον ΟΗΕ. Έγινε viral και για ένα βλέμμα στον Ντόναλντ Τραμπ.

Ένα… “δολοφονικό” βλέμμα για να είμαστε ακριβείς. Το πρόσωπό της άλλαξε μόλις στην αίθουσα μπήκε ο Ντόναλντ Τραμπ και η Γκρέτα Τούνμπεργκ δεν άργησε να γίνει… viral στα social media και όχι μόνο!

Η 16χρονη ακτιβίστρια βρέθηκε στη σύνοδο του ΟΗΕ για το κλίμα, το απόγευμα της Δευτέρας. Και ενώ περίμενε στην άκρη μιας αίθουσας, εμφανίστηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Φωτογραφία Reuters

Όλοι άρχισαν να φωνάζουν στον Ντόναλντ Τραμπ αλλά για… καλή τύχη όλων μας, κάποιοι προτίμησαν να περιμένουν την αντίδραση από τη Γκρέτα Τούνμπεργκ. Και αποζημιώθηκαν από το «δολοφονικό» βλέμμα της μικρής ακτιβίστριας στον πλανητάρχη!

Δείτε τη στιγμή

Εκείνος, βέβαια, ούτε που την είδε, ούτε που τον απασχόλησε. Έκανε άλλωστε ένα… guest κι έφυγε. Αλλά η εμφάνισή του μας «χάρισε» ένα καρέ για το οποίο θα συζητάμε για πολύ καιρό!

Γκρέτα Τούνμπεργκ: Μου κλέψατε τα όνειρα

Η σύνοδος για το Κλίμα άνοιξε με μια οργισμένη ομιλία της Γκρέτα Τούνμπεργκ. Με τη φωνή της 16χρονης ακτιβίστριας να «σπάει» σε αρκετά σημεία.

«Πώς τολμάτε; Μου κλέψατε τα όνειρά μου και την παιδική ηλικία μου με τα κενά λόγια σας. Ο κόσμος υποφέρει, πεθαίνει. Ολόκληρα οικοσυστήματα καταρρέουν, βρισκόμαστε στις αρχές ενός μαζικού αφανισμού κι εσείς για το μόνο που μιλάτε είναι για τα χρήματα, για παραμύθια μας αέναης οικονομικής ανάπτυξης; Πώς τολμάτε;», είπε η Τούνμπεργκ.

«Μας εγκαταλείψατε. Όμως, οι νέοι αρχίζουν να κατανοούν την προδοσία σας. Εάν εσείς αποφασίσατε να μας εγκαταλείψετε, εγώ σας λέω: δεν θα σας συγχωρήσουμε ποτέ. Ο κόσμος ξυπνάει και η αλλαγή έρχεται, είτε σας αρέσει είτε όχι. Ευχαριστώ» κατέληξε η έφηβη ακτιβίστρια, η οποία καταχειροκροτήθηκε από τους παρευρισκομένους στην αίθουσα της Γενικής Συνέλευσης.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις