Δέος! Ανακάλυψαν αντικείμενα 4.000 ετών σε ανασκαφή στο Κάιρο

Φωτογραφία Αρχείου: Reuters

Αρχαιολόγοι στο Κάιρο βρήκαν πολλά θραύσματα από πέτρινες πλάκες με επιγραφές που χρονολογούνται μέχρι και 4.000 χρόνια πριν!

Το υπουργείο Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου ανακοίνωσε επίσημα πως τα αντικείμενα είναι τα τελευταία ευρήματα της ανασκαφής στην γειτονιά Matariya, στο ανατολικό Κάιρο.

Τα νέα ευρήματα στο Κάιρο

Κάποια από αυτά, χρονολογούνται από την 12η έως την 20ή δυναστεία της Αιγύπτου. Δηλαδή την τρίτη και τελευταία δυναστεία του νέου βασιλείου της αρχαίας Αιγύπτου.

Υπάρχουν, πάντως και κάποια τα οποία είναι πιο πρόσφατα. Ο Αιγυπτιολόγος Dietrich Raue, ο επικεφαλής της αποστολής, δήλωσε πως μια επιγραφή αναφέρεται στον Ατούμ, μια αρχέγονη θεότητα της αιγυπτιακής μυθολογίας που αναφέρεται συχνά σε αιγυπτιακές επιγραφές.

Κι αυτό διότι ήταν “υπεύθυνη” για τις υπερχειλίσεις του ποταμού Νείλου από το 664 έως το 332 π.Χ.

Κάιρο

Η Αίγυπτος συχνά ανακοινώνει αρχαιολογικές ανακαλύψεις, με την ελπίδα πως θα αναβιώσουν το ενδιαφέρον για την κουλτούρα της χώρας σε ολόκληρο τον κόσμο, κάτι που φυσικά θα έχει και τις ανάλογες… τουριστικές συνέπειες.

Πηγή: abcnews.go.com
Φωτογραφίες αρχείου: Reuters

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Κόστα Ρίκα: Σκορπάει τον θάνατο αλκοόλ νοθευμένο με μεθανόλη – 30 οι νεκροί

Κόστα Ρίκα: Σκορπάει τον θάνατο αλκοόλ νοθευμένο με μεθανόλη – 30 οι νεκροί

Συνολικά 30 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην Κόστα Ρίκα εξαιτίας της κατανάλωσης αλκοολούχων ποτών νοθευμένων με μεθανόλη, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό τον οποίο ... Διαβάστε περισσότερα
Οργισμένη αντίδραση της Τουρκίας για το σκίτσο του Charlie Hebdo! “Μας δείχνει τη χυδαιότητά του”

Οργισμένη αντίδραση της Τουρκίας για το σκίτσο του Charlie Hebdo! “Μας δείχνει τη χυδαιότητά του”

Κορυφαίοι Τούρκοι αξιωματούχοι καταδίκασαν σήμερα το σκίτσο του Charlie Hebdo, το οποίο που σατιρίζει τον  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάνοντας λόγο περί «αήθους απόπειρας» από πλευράς ... Διαβάστε περισσότερα