Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Deutsche Bank: Αύξηση κεφαλαίου

Deutsche Bank: Αύξηση κεφαλαίου

Η Deutsche Bank, που θέλει να αντλήσει 8 δισεκ. ευρώ από τους μετόχους της, προέβλεψε σήμερα ότι τα έσοδα του ομίλου θα είναι σταθερά το 2017 καθώς ανακοίνωσε ένα καλό ξεκίνημα της φετινής χρονιάς σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση ομολόγων.

Ωστόσο, η μετοχή της μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας υποχώρησε περισσότερο από 3,2% στα 17,29 ευρώ αφού έδωσε χθες λεπτομέρειες για την αύξηση κεφαλαίου της και δημοσιοποίησε σήμερα την ετήσια έκθεσή της, κατά την οποία ενώ έχει μειωθεί το συνολικό ύψος των αμοιβών των εργαζομένων της, ο συνολικός αριθμός των υπαλλήλων της δεν έχει μειωθεί σημαντικά από το 2010.

Οι μέτοχοι έχουν απογοητευθεί από το ρυθμό μείωσης του κόστους στην Deutsche Bank, η οποία ανέφερε στην έκθεσή της ότι ο αριθμός των εργαζομένων που κερδίζουν πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ μειώθηκε περισσότερο από το ήμισυ, στους 316 το 2016. Σύμφωνα με την έκθεση, μόλις τέσσερις εργαζόμενοι της Deutsche Bank έλαβαν πάνω από 4 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank Τζον Κράιαν δήλωσε ότι το μέλλον διαφαίνεται καλύτερο, με οικονομική ανάκαμψη στην Ευρώπη και υψηλότερα επιτόκια στον ορίζοντα. «Αυτή τη στιγμή βλέπουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα έσοδα», δήλωσε ο Κράιν στην έκθεση, λέγοντας ότι η χρονιά θα έχει «πολλές προκλήσεις».

Οι επενδυτές της Deutsche Bank εδώ και καιρό εμφανίζονται απογοητευμένοι επειδή η τράπεζα καθυστερεί πολύ να κινηθεί στο θέμα του κόστους, μεγάλο μέρος του οποίου σχετίζεται με τις αποδοχές των υπαλλήλων. Η ετήσια έκθεση έδειξε ότι ο αριθμός των εργαζομένων μειώθηκε κατά 1,3% στις 99.700 άτομα σε ετήσια βάση το 2016.

Οι συνολικές αποδοχές για τους εργαζομένους μειώθηκαν κατά 11% στα 11,9 δισεκ. ευρώ το 2016 (σ.σ. σύμφωνα με το Reuters – σύμφωνα με την ετήσια έκθεση όπως αναρτήθηκε στον ιστότοπο της τράπεζας, το ποσό αυτό μειώθηκε στα 8,9 δισεκ. ευρώ), όταν η τράπεζα ανακοίνωσε καθαρές ζημίες 1,4 δισεκ. ευρώ. Η ετήσια έκθεση ότι ο Κράιαν, που πέρυσι έλαβε συνολικά 3,8 εκατ. ευρώ, θα λάβει φέτος 3,4 εκατ. ευρώ ενώ άλλα μέλη του συμβουλίου θα λάβουν μεταξύ 2,4 εκατ. και 3 εκατ. ευρώ. Οι υψηλότερες αποδοχές για εκτελεστικού συμβουλίου το 2017, συμπεριλαμβανομένων των μπόνους, είναι 9,85 εκατ. ευρώ.

 Την Κυριακή (19.03.2017) Deutsche Bank ανακοίνωσε λεπτομέρειες για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, καθορίζοντας την τιμή διάθεσης των νέων μετοχών στα 11,65 ευρώ ανά μετοχή. 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε