Κόσμος

Δεύτερη φορά στις ΗΠΑ ο πρόεδρος της Γερμανίας χωρίς δει τον Τραμπ!

Για δεύτερη φορά μέσα σε έναν χρόνο, ο πρόεδρος της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ θα βρεθεί στις ΗΠΑ. Όμως ούτε αυτή τη φορά θα συναντήσει τον Αμερικανό ομόλογό του, Ντόναλντ Τραμπ.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Σταϊμάιερ θα επισκεφτεί τις ΗΠΑ στις 30 Οκτωβρίου έως την 1η Νοεμβρίου, στο πλαίσιο εκδηλώσεων για το τέλος του έτους αμερικανογερμανικής φιλίας, μιας πρωτοβουλίας που είχε σκοπό να γιορταστούν οι δεσμοί των δύο κρατών. Από το πρόγραμμά του, όμως, απουσιάζει μια (σημαντική) συνάντηση: αυτή με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε περίπου έναν χρόνο που ο πρόεδρος της Γερμανίας θα ταξιδέψει στις ΗΠΑ αλλά δεν θα έχει συνάντηση με τον Αμερικανό ομόλογό του.

Ο Σταϊνμάιερ, πρώην υπουργός Εξωτερικών, ασκεί κατά κύριο λόγο εθιμοτυπικά καθήκοντα ως ο αρχηγός του γερμανικού Κράτους.

Η επίσκεψη του Γερμανού προέδρου στη Βοστώνη θα γίνει 30 χρόνια μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου και έχει σκοπό να τιμηθεί η συμβολή των ΗΠΑ στην επανένωση της Γερμανίας, ανακοίνωσε η γερμανική προεδρία. Ο πρόεδρος της Γερμανίας θα συνοδεύεται από τη σύζυγό του Έλκε Μπούντενμπεντερ.

Κατά την παραμονή του στις ΗΠΑ, ο Γερμανός πρόεδρος θα πάει σε συναυλία της ορχήστρας Gewandhaus της Λειψίας και της Συμφωνικής Ορχήστρας της Βοστώνης.

Θα παραστεί επίσης στο άνοιγμα εκ νέου του πολιτιστικού κέντρου του Ινστιτούτου Γκέτε στη Βοστώνη και σε συζητήσεις για την ψηφιοποίηση και τον λαϊκισμό.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Χάος στην Ιταλία: Πελάτες «έπαιξαν» μπουνιές στην προσπάθεια να αγοράσουν ρολόγια Royal Pop της Swatch και της Audemars Piguet
Στιγμές έντασης επικράτησαν όταν η ασφάλεια χρειάστηκε να παρέμβει για να ηρεμήσει τους παρευρισκόμενους οι οποίοι εξαγριώθηκαν μόλις έμαθαν ότι τα πολυτελή ρολόγια εξαντλήθηκαν
Χάος στην Ιταλία: Πελάτες «έπαιξαν» μπουνιές στην προσπάθεια να αγοράσουν ρολόγια Royal Pop της Swatch και της Audemars Piguet
Οδηγός στην Ιταλία έριξε το αυτοκίνητό του σε πεζούς και μαχαίρωσε περαστικό - Τουλάχιστον 8 τραυματίες
Το αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε βιτρίνα καταστήματος αφού χτύπησε τους πεζούς, ενώ ο οδηγός μαχαίρωσε έναν άνδρα που προσπάθησε να τον σταματήσει
Ιταλία
Ανανεώθηκε πριν 5 ώρες