Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Δεύτερη φορά στις ΗΠΑ ο πρόεδρος της Γερμανίας χωρίς δει τον Τραμπ!

Δεύτερη φορά στις ΗΠΑ ο πρόεδρος της Γερμανίας χωρίς δει τον Τραμπ!

Για δεύτερη φορά μέσα σε έναν χρόνο, ο πρόεδρος της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ θα βρεθεί στις ΗΠΑ. Όμως ούτε αυτή τη φορά θα συναντήσει τον Αμερικανό ομόλογό του, Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Σταϊμάιερ θα επισκεφτεί τις ΗΠΑ στις 30 Οκτωβρίου έως την 1η Νοεμβρίου, στο πλαίσιο εκδηλώσεων για το τέλος του έτους αμερικανογερμανικής φιλίας, μιας πρωτοβουλίας που είχε σκοπό να γιορταστούν οι δεσμοί των δύο κρατών. Από το πρόγραμμά του, όμως, απουσιάζει μια (σημαντική) συνάντηση: αυτή με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε περίπου έναν χρόνο που ο πρόεδρος της Γερμανίας θα ταξιδέψει στις ΗΠΑ αλλά δεν θα έχει συνάντηση με τον Αμερικανό ομόλογό του.

Ο Σταϊνμάιερ, πρώην υπουργός Εξωτερικών, ασκεί κατά κύριο λόγο εθιμοτυπικά καθήκοντα ως ο αρχηγός του γερμανικού Κράτους.

Η επίσκεψη του Γερμανού προέδρου στη Βοστώνη θα γίνει 30 χρόνια μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου και έχει σκοπό να τιμηθεί η συμβολή των ΗΠΑ στην επανένωση της Γερμανίας, ανακοίνωσε η γερμανική προεδρία. Ο πρόεδρος της Γερμανίας θα συνοδεύεται από τη σύζυγό του Έλκε Μπούντενμπεντερ.

Κατά την παραμονή του στις ΗΠΑ, ο Γερμανός πρόεδρος θα πάει σε συναυλία της ορχήστρας Gewandhaus της Λειψίας και της Συμφωνικής Ορχήστρας της Βοστώνης.

Θα παραστεί επίσης στο άνοιγμα εκ νέου του πολιτιστικού κέντρου του Ινστιτούτου Γκέτε στη Βοστώνη και σε συζητήσεις για την ψηφιοποίηση και τον λαϊκισμό.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις