Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Διάγγελμα Μέι για το Brexit: Θέλουμε περισσότερο χρόνο! Προς νέα αναβολή η έξοδος από την ΕΕ

Διάγγελμα Μέι για το Brexit: Θέλουμε περισσότερο χρόνο! Προς νέα αναβολή η έξοδος από την ΕΕ

Η Τερέζα Μέι επανέλαβε πως η καλύτερη λύση για την Βρετανία είναι ένα Brexit με συμφωνία και ζήτησε και πάλι περισσότερο χρόνο για να περάσει τη συμφωνία από τη Βουλή.

Νέα αναβολή στο Brexit προτίθεται να ζητήσει η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι, όπως ανακοίνωσε η ίδια μετά τη μαραθώνια, επτάωρη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

“Μπορούμε και πρέπει να βρούμε μια συμβιβαστική λύση”, τόνισε η Μέι, τονίζοντας ότι θα προσπαθήσει να έχει ολοκληρωθεί το νομοθετικό έργο μέχρι τις 22 Μαΐου, δηλαδή την παραμονή των ευρωεκλογών.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός κάλεσε επίσης τον ηγέτη των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν σε συνομιλίες ώστε “να προσπαθήσουμε να βρούμε από κοινού μια λύση” για να την προτείνουν στις Βρυξέλλες την επόμενη εβδομάδα.

Η Μέι επέμεινε επίσης ότι “η καλύτερη λύση” είναι η έξοδος με συμφωνία. Και τόνισε ότι οποιοδήποτε σχέδιο συμφωνηθεί με τους Εργατικούς, θα πρέπει να είναι συμβατό με την υπάρχουσα Συμφωνία Αποχώρησης για την οποία οι Βρυξέλλες έχουν πει κατ’ επανάληψη ότι δεν θα την επαναδιαπραγματευτούν.

“Αυτό στο οποίο πρέπει να επικεντρωθούμε είναι η μελλοντική σχέση μας με την ΕΕ”, σημείωσε, προσθέτοντας ότι το νομοθετικό έργο θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 22 Μαΐου, ώστε να μην υποχρεωθεί το Ηνωμένο Βασίλειο να συμμετάσχει στις ευρωεκλογές που ξεκινούν την επόμενη ημέρα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις