Σάββατο, 18 Μαΐ
25oC Αθήνα

Διάγγελμα Πούτιν: «Στέλνει περισσότερους Ρώσους στον θάνατο για έναν φαλιρισμένο πόλεμο» λέει ο Ναβάλνι

Διάγγελμα Πούτιν: «Στέλνει περισσότερους Ρώσους στον θάνατο για έναν φαλιρισμένο πόλεμο» λέει ο Ναβάλνι
Reuters

«Σε τεράστια τραγωδία», θα οδηγήσει η μερική επιστράτευση που ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, προειδοποίησε ο φυλακισμένος, Αλεξέι Ναβάλνι. Χαρακτήρισε μάλιστα τον πόλεμο αυτό «φαλιρισμένο».

«Όλα αυτά θα οδηγήσουν σε τεράστια τραγωδία και τεράστιο αριθμό νεκρών», δήλωσε ο υπ’ αριθμόν ένα πολέμιος του Κρεμλίνου, Αλεξέι Ναβάλνι για το διάγγελμα του Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά την διάρκεια ακροαματικής διαδικασίας σε μία από την πληθώρα των δικών εναντίον του, σύμφωνα με βίντεο που αναρτήθηκε από ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

«Είναι ξεκάθαρο ότι ο εγκληματικός πόλεμος επιδεινώνεται, κλιμακώνεται και ο Πούτιν προσπαθεί να εμπλέξει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους σε αυτόν», δηλώνει σε βίντεο από την φυλακή που αναρτήθηκε από τους δικηγόρους του. «Θέλει να βουτήξει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους στο αίμα αυτό».

Ανέφερε επίσης ότι ο Πούτιν στέλνει «περισσότερους Ρώσους στον θάνατο για έναν φαλιρισμένο πόλεμο».

Η αντιπολίτευση καλεί τον κόσμο να βγει στους δρόμους 

Την ίδια ώρα, η ρωσική αντιπολίτευση καλεί τους Ρώσους να βγουν στους δρόμους κατά του Βλαντίμιρ Πούτιν. «Αυτό σημαίνει ότι χιλιάδες Ρώσοι – οι πατέρες, οι αδερφοί και σύζυγοι – θα ριχτούν στην κιμαδομηχανή του πολέμου», ανακοίνωσε ο αντιπολεμικός συνασπισμός Vesna καλώντας του Ρώσους να βγουν στους δρόμους στις μεγάλες πόλεις της χώρας. «Τώρα ο πόλεμος έφτασε σε κάθε σπίτι και κάθε οικογένεια»

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις