Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Διάλογος… μυστήριο Μακρόν με Σαλμάν: Δεν με ακούς ποτέ! Ανησυχώ – video

Μακρόν Σαλμάν
Φωτογραφία EPA

Η συζήτηση μπορεί να ήταν… ανεπίσημη αλλά ο διάλογος “αποκαλύπτει” πολλά. Εμανουέλ Μακρόν και Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν τα είπαν στο περιθώριο της G20 στην Αργεντινή και ο Γάλλος πρόεδρος μάλλον δεν ήταν… ευχαριστημένος με τον πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας.

Βοηθός του προέδρου της Γαλλίας επιβεβαίωσε ότι ο Μακρόν και ο Σαλμάν συνομίλησαν για την υπόθεση της δολοφονίας του Τζαμάλ Κασόγκι αλλά και τον πόλεμο στην Υεμένη, πρωταγωνιστικό ρόλο στον οποίο παίζει η Σαουδική Αραβία.

Ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας θεωρείται, από πολλούς, ως ο άνθρωπος που διέταξε τη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι, μέσα στο προξενείο της χώρας του στην Κωνσταντινούπολη, στις 2 Οκτωβρίου.

Κατά τη διάρκεια του διαλόγου τους, τον οποίο έχει καταγράψει κάμερα, ο Μακρόν δεν κρύβει την… ενόχλησή του για τον πρίγκιπα διάδοχο. «Ανησυχώ. Είμαι ανήσυχος, στο είπα» ακούγεται να λέει ο Γάλλος πρόεδρος.

«Ναι, μου το είπες. Σε ευχαριστώ πολύ» απαντά ο πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας, με τον Μακρόν να συνεχίζει λέγοντας πως «δεν με ακούς ποτέ». «Όχι, ακούω, φυσικά» απαντά ο Σαλμάν, που χαμογελά πλατιά όταν καταλαβαίνει ότι το διάλογό του με τον Γάλλο πρόεδρο καταγράφει η κάμερα.

«Γιατί, στο είπα. Ήταν πιο σημαντικό από εσένα» λέει ο Μακρόν, που επίσης χαμογελά… σφιχτά και γυρίσει μακριά από την κάμερα για να συνεχίσει τη συζήτηση με τον πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας. Η συζήτηση συνεχίζεται, με τον Μακρόν να λέει κάτι που δεν καταγράφεται και ο Σαλμάν να απαντά: «Είναι ΟΚ. Μπορώ να το χειριστώ». Ο δε Γάλλος πρόεδρος ακούγεται, στη συνέχεια, να λέει «κρατάω το λόγο μου».

Δείτε τον διάλογο

Πηγή: Guardian

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις