Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Διάσημος κομμωτής βραβεύεται με το Isabella Blow Δημιουργού Μόδας

Διάσημος κομμωτής βραβεύεται με το Isabella Blow Δημιουργού Μόδας
Πηγή φωτογραφίας: Instagram sammcknight1

Εργάζεται αδιάκοπα εδώ και πάνω από 40 χρόνια και έχει καταξιωθεί ένας από τους πιο διάσημους κομμωτές στη βιομηχανία της μόδας.

Τώρα ο Βρετανός Σαμ ΜακΝάιτ (Sam McKnight) μπορεί να προσθέσει το βραβείο Isabella Blow Δημιουργού Μόδας στο ήδη εξαιρετικό βιογραφικό του.

Το βραβείο απονέμεται σε όσους στηρίζουν τη βιομηχανία της μόδας – σε εκείνους των οποίων η συμβολή είναι τόσο ανεκτίμητη που αλλάζει το παιχνίδι και την ωθεί προς τα εμπρός. Ο αρχισυντάκτης της βρετανικής Vogue, Έντουαρντ Ένινφουλ, η make up artist Πατ ΜακΓκαρθ είναι μεταξύ των βραβευθέντων με το ίδιο τρόπαιο στο παρελθόν.

Ο Σαμ ΜακΝάιτ, συνεργάτης της βρετανικής Vogue δήλωσε στο περιοδικό: “Είναι μια φανταστική εποχή για την αναγνώριση των hairstylists και make up artists στη βιομηχανία, δύο μεγάλων στοιχείων της ιστορίας μόδας που συχνά βρίσκονται στα παρασκήνια. Και η απονομή ενός εκπληκτικού βραβείου, όπως αυτό, έχει μεγαλύτερη σημασία απ΄ όλα για μένα”.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του που μετρά δεκαετίες, ο Σαμ ΜακΝάιτ έχει επιμεληθεί τα σόου σε αμέτρητες Εβδομάδες Μόδας τόσο πασίγνωστων όσο και ανερχόμενων σχεδιαστών. “Είχα την επιμέλεια στις επιδείξεις μόδας στη Βρετανία, προτού ακόμη ονομαστεί Εβδομάδας Μόδας του Λονδίνου” ανέφερε.

Επίσης για επτά χρόνια συνεργάστηκε με την πριγκίπισσα Νταϊάνα και τη συνόδευε σε όλο τον κόσμο. “Γελάσαμε πολύ αυτά τα επτά χρόνια, η αίσθηση του χιούμορ που είχε για τον εαυτό της και την ομάδα της ήταν απίστευτη – έφερνε το φως σε ένα δωμάτιο και είναι πραγματικό ταλέντο να φέρνεις το φως σε σκοτεινά μέρη. Ήταν μοναδική” είπε.

Ο Σαμ ΜακΝάιτ θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους image makers του τέλους του 20ου και των αρχών του 21ου αιώνα, με συμμετοχή σε περισσότερα από 200 εξώφυλλα στο περιοδικό Vogue, αμέτρητες διαφημίσεις και ντεφιλέ μόδας. Διαμόρφωσε και άλλαξε την εικόνα των πιο αναγνωρίσιμων ανθρώπων της σύγχρονης εποχής, της Νταϊάνα, της Μαντόνα, της Lady Gaga.

Το βραβείο Isabella Blow Δημιουργού Μόδας απονέμεται από το Βρετανικό Συμβούλιο Μόδας. Η φετινή τελετή απονομή των βραβείων θα πραγματοποιηθεί στις 2 Δεκεμβρίου στο Λονδίνο, στο Royal Albert Hall.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις