Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Διάσκεψη Βερολίνου: Η κατάρα των Βρετανών πρωθυπουργών [videos]

Διάσκεψη Βερολίνου: Η κατάρα των Βρετανών πρωθυπουργών [videos]
Φωτογραφία Reuters

Η Άγκελα Μέρκελ υποδέχεται τον Μπόρις Τζόνσον, στην Καγκελαρία για τη Διάσκεψη του Βερολίνου. Όμως, κάτι πάει στραβά…

Το αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, σταμάτησε, η γυναίκα που ανήκει στην προσωπική του ασφάλεια κατεβαίνει για να του ανοίξει, αλλά μάταια! Η πόρτα κόλλησε και για δευτερόλεπτα ο Τζόνσον… εγκλωβίστηκε στο αυτοκίνητο!

Και δεν είναι η πρώτη φορά που συνέβη αυτό σε Βρετανό πρωθυπουργό. Τον Δεκέμβριο του 2018, συνέβη ακριβώς το ίδιο περιστατικό με την Τερέζα Μέι, όταν ταξίδεψε στο Βερολίνο, για να συναντήσει την Γερμανίδα καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ.

Τι είπε ο Τζόνσον για τη Λιβύη

Κατά την άφιξή του στη γερμανική πρωτεύουσα, ο Μπόρις Τζόνσον δήλωσε στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Sky News πως είναι καιρός οι «εξωτερικοί μεσολαβητές» να σταματήσουν να επεμβαίνουν σ’ αυτόν τον πόλεμο.

«Οι συγκρούσεις μεταξύ δυνάμεων δεν τελειώνουν παρά μόνο όταν αυτές οι εξωτερικές δυνάμεις αποφασίσουν πως θέλουν να τους βάλουν τέλος», δήλωσε ο συντηρητικός Μπόρις Τζόνσον, προσθέτοντας πως θέλει «μια ειρηνευτική διαδικασία υπό την αιγίδα του ΟΗΕ», διότι «ο λιβυκός λαός έχει υποφέρει αρκετά».

Ερωτηθείς σχετικά με τον ρόλο της χώρας του σε περίπτωση επιτυχίας των διεθνών συνομιλιών που έχουν στόχο την πλήρη και διαρκή διακοπή των εχθροπραξιών, ο συντηρητικός πρωθυπουργός δήλωσε πως, «αν υπάρξει κατάπαυση του πυρός, θα μπορούσαμε προφανώς να κάνουμε αυτό που κάνουμε πολύ καλά, δηλαδή να στείλουμε ανθρώπους, ειδικούς για να επιτηρούν την κατάπαυση του πυρός».

Όμως προς το παρόν «δεν υπάρχει κατάπαυση του πυρός ενόψει», υπογράμμισε, προσθέτοντας πως η Βρετανία «θα ζητήσει σήμερα να υπάρξει».

Πηγή: Russia Today

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις