Κόσμος

Διεθνής Αμνηστία: Βραβείο στη 16χρονη ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ

Η 16χρονη Γκρέτα Τούνμπεργκ τιμήθηκε με το βραβείο Πρεσβευτή Συνείδησης της Διεθνούς Αμνηστίας.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Σουηδέζα ακτιβίστρια για το κλίμα Γκρέτα Τούνμπεργκ, η οποία κινητοποίησε εκατομμύρια μαθητές να απέχουν από τα μαθήματά τους κάθε Παρασκευή για να διαμαρτυρηθούν για την κλιματική αλλαγή, κέρδισε ένα παγκόσμιο βραβείο για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Η Τούνμπεργκ και το παγκόσμιο κίνημα “Fridays for Future” («Παρασκευές για το Κλίμα») το οποιο εμπνεύστηκε κέρδισαν το βραβείο Πρεσβευτή Συνείδησης της Διεθνούς Αμνηστίας, με το οποίο στο παρελθόν έχουν τιμηθεί ο Νέλσον Μαντέλα και η Μαλάλα Γιουσαφζάι.

«Πρέπει να πολεμήσεις για αυτό που θεωρείς σωστό. Πιστεύω ότι όλοι όσοι συμμετέχουν σε αυτό το κίνημα το κάνουν αυτό», ανέφερε η 16χρονη Τούνμπεργκ σε ανακοίνωσή της.

«Η κατάφωρη αδικία την οποία όλοι πρέπει να καταπολεμήσουμε είναι ότι οι άνθρωποι που ζουν στο νότιο ημισφαίριο είναι αυτοί που επηρεάζονται και θα επηρεαστούν από την κλιματική αλλαγή, αν και ευθύνονται λιγότερο για αυτή», πρόσθεσε.

Thunberg

«Νιώθουμε ταπεινότητα αλλά και εμπνεόμαστε από την αποφασιστικότητα με την οποία νεαροί ακτιβιστές σε όλο τον κόσμο μας προκαλούν να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα της κλιματικής αλλαγής», δήλωσε ο Κούμι Νάιντου γενικός γραμματέας της Διεθνούς Αμνηστίας.

«Μας υπενθυμίζουν ότι είμαστε πιο ισχυροί από όσο πιστεύουμε και ότι όλοι έχουμε ρόλο να διαδραματίσουμε στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την κλιματική καταστροφή», πρόσθεσε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Άρση καραντίνας του κρουαζιερόπλοιου με τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας στο Μπορντό – Συνεχίζει το ταξίδι του για Ισπανία
Πλέον, μετά τα αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκαν οι επιβάτες που είχαν ασθενήσει με γαστρεντερίτιδα, το κρουαζιερόπλοιο θα συνεχίσει το ταξίδι του με προορισμό το Φερόλ της Ισπανίας
Το κρουαζιερόπλοιο Ambition στο λιμάνι του Μπορντό
Βρετανία: Αθωώθηκε η Άντζελα Ρέινερ από κατηγορίες που αφορούσαν φορολογική υπόθεση – Πιθανή υποψηφιότητα για την ηγεσία των Εργατικών
Η Ρέινερ μίλησε στον Guardian και το ITV News και, όταν ρωτήθηκε αν ο Στάρμερ θα πρέπει να παραιτηθεί, απάντησε: «ο Κιρ θα πρέπει να το σκεφτεί»
FILE PHOTO: British Deputy Prime Minister Angela Rayner visits the community kitchen at the Newquay Orchard on February 10, 2025 in Newquay, Britain. Leon Neal/Pool via REUTERS/File Photo