Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Διεθνής Διαστημικός Σταθμός: Ενεργοποιήθηκε ο συναγερμός για ατύχημα

Διαστημόπλοιο ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Καταστάσεις πανικού έζησε ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός, καθώς ενεργοποιήθηκε ο συναγερμός για την περίπτωση ατυχήματος. Πήρε αναγκαία μέτρα το πλήρωμα.

Αναστάτωση επικράτησε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS). Ενεργοποιήθηκε ο συναγερμός για περίπτωση ατυχήματος, αλλά η ρωσική κρατική διαστημική υπηρεσία Roskosmos με ανακοίνωση της διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει απειλή για το πλήρωμα του αλλά και για τον ίδιο τον σταθμό

«Ο συναγερμός για περίπτωση ατυχήματος ενεργοποιήθηκε, το πλήρωμα του σταθμού ανέλυσε την κατάσταση και πήρε τα αναγκαία μέτρα. Αυτή τη στιγμή η κατάσταση στον ISS είναι κανονική, και δεν υφίσταται καμία απειλή για την ασφάλεια του πληρώματος και τον ίδιο τον σταθμό» αναφέρει σε ανακοίνωση της η Roskosmos.

Να σημειωθεί ότι στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό βρίσκονται οι κοσμοναύτες της Roskosmos Αλεξέι Οφτσίνον και Αλεξάντρ Σκαβαρτσόφ και οι αστροναύτες της NASA Νικ Χέιγκ, Αντρίου Μόργκαν και Κριστίνα Κουκ, όπως επίσης και ο αστροναύτης της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας (ESA) Λούκα Παρμιτάνο.

Με τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό εξάλλου έχει συνδεθεί το διαστημόπλοιο Soyuz MC-14 στο οποίο βρίσκεται το ανθρωποειδές ρομπότ «Φιόντορ».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις