Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Διευθυντής CIA: Ο Πούτιν θέλει να κυριεύσει την Ουκρανία – Οι επόμενες εβδομάδες θα είναι άσχημες

Διευθυντής CIA: Ο Πούτιν θέλει να κυριεύσει την Ουκρανία – Οι επόμενες εβδομάδες θα είναι άσχημες

Τις πραγματικές προθέσεις του Βλαντιμίρ Πούτιν, αποκάλυψε ο διευθυντής της CIA, Μπιλ Μπερνς. 

Ο Μπερνς, είπε ότι ο Ρώσος Πρόεδρος είναι αποφασισμένος να κυριεύσει και να ελέγξει την Ουκρανία και πήγε σε πόλεμο πιστεύοντας ότι για την Ρωσία το αποτέλεσμα θα είναι θετικό.

Ο Πούτιν πίστευε ότι θα ήταν παιχνιδάκι για τον ίδιο και τις δυνάμεις του η εισβολή στην Ουκρανία, είπε ακόμα ο διευθυντής της CIA και μάλιστα πρόσθεσε ότι πίστευε ότι οι Ουκρανοί θα ήταν αδύναμοι και φοβισμένοι. Επίσης, τόνισε ότι ο Πούτιν είχε την εντύπωση ότι οι ευρωπαίοι και ιδιαίτερα οι Γάλλοι και οι Γερμανοί θα ήταν διστακτικοί στο θέμα των κυρώσεων.

Πρόσθεσε ακόμα ότι ο Ρώσος Πρόεδρος ήταν βέβαιος ότι η οικονομία του ήταν θωρακισμένη από τις συνέπειες των κυρώσεων αλλά και ότι ο ρωσικός στρατός θα κατήγαγε μια εύκολη νίκη με ελάχιστο κόστος.

Περιγράφοντας την κατάσταση στην οποία είναι τώρα ο Πούτιν, ο διευθυντής της CIA υποστήριξε ότι πλέον είναι θέμα ζωής και θανάτου για τον ίδιο να πετύχει τους στόχους του και ο στενός κύκλος των συμβούλων του δεν τον συμβουλεύει να κάνει πίσω. 

Προέβλεψε ακόμα ότι οι επόμενες εβδομάδες θα είναι άσχημες και πως θα υπάρχουν μεγάλες απώλειες αμάχων, όμως υπογράμμισε πως οι Ουκρανοί δύσκολα θα επιτρέψουν στον Πούτιν να εγκαταστήσει μια κυβέρνηση μαριονέτα γιατί η αντίσταση που θα προβάλλουν θα είναι άγρια και αποτελεσματική.

Ο Μπερνς είπε επίσης ότι η κινεζική ηγεσία «ανησυχεί» για τις εξελίξεις στην Ουκρανία, παρά την άρνησή της να καταδικάσει τη Ρωσία ή να χαρακτηρίσει «εισβολή» την επίθεση. Οι Κινέζοι «δεν περίμεναν τις σημαντικές δυσκολίες που επρόκειτο να συναντήσουν οι Ρώσοι. Νομίζω ότι είναι άφωνοι, πρώτον από τη ζημιά στη φήμη τους λόγω της στενής σχέσης τους με τον πρόεδρο Πούτιν και δεύτερον από τις οικονομικές επιπτώσεις, σε μια περίοδο που ο ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης είναι χαμηλότερος από εκείνον που βίωναν εδώ και τρεις δεκαετίες», πρόσθεσε ο Μπερνς. «Και τρίτον, νομίζω ότι ανησυχούν λίγο από τον τρόπο με τον οποίο ο Βλαντίμιρ Πούτιν έφερε τους Ευρωπαίους και τους Αμερικανούς πολύ πιο κοντά», είπε.

Ο υποστράτηγος Σκοτ Μπέριερ, ο διευθυντής της Στρατιωτικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, είπε ότι η εκτίμησή του είναι ότι 2.000 έως 4.000 Ρώσοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί στις συγκρούσεις.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις