Κόσμος

Δηλητηριάστηκαν 111.000 άνθρωποι από μολυσμένο νερό στο Ιράκ

Ο αριθμός των ανθρώπων οι οποίοι υπέστησαν δηλητηριάσεις από μολυσμένο νερό στην επαρχία της Βασόρας του Ιράκ έχει φθάσει τους 111.000, μετέδωσαν ΜΜΕ επικαλούμενα δηλώσεις του απεσταλμένου του ΟΗΕ στη χώρα, του Μέχντι Ταμίμι.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τον Αύγουστο, μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι 17.000 άνθρωποι χρειάστηκε να εισαχθούν σε νοσοκομεία διότι το — υποτίθεται πόσιμο — νερό που διανέμεται από το δημόσιο δίκτυο ύδρευσης είναι στην πραγματικότητα μολυσμένο.

Επειγόντως μέτρα για το μολυσμένο νερό

Ο Ταμίμι προέτρεψε την κεντρική κυβέρνηση και τις τοπικές αρχές της Βασόρας να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους για το πρόβλημα και να λάβουν μέτρα επειγόντως, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Σουμάρια.

Στις μαζικές διαδηλώσεις που ξέσπασαν στη Βασόρα τον Ιούλιο, πριν επεκταθούν σε όλο τον νότο, η εξεύρεση λύσης στην κρίση της ύδρευσης ήταν ένα από τα κεντρικά αιτήματα των πολιτών, μαζί με την αντιμετώπιση της ανεργίας και των συνεχών διακοπών της ηλεκτροδότησης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μαζική τροφική δηλητηρίαση σε γάμο στη Λεμεσό - Πάνω από 70 άτομα με συμπτώματα, 15 κατέληξαν στο νοσοκομείο
Ο προϊστάμενος των Υγειονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας αναφέρει ότι γίνονται αναλύσεις τροφίμων και νερού για να διαπιστώσουν τι προκάλεσε το περιστατικό
Formal wedding place setting on long table background focus on wine glass