Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Δηλητήριο Σόιμπλε για Σουλτς: “Είναι ο Τραμπ της Γερμανίας”

Δηλητήριο Σόιμπλε για Σουλτς: “Είναι ο Τραμπ της Γερμανίας”

Φαίνεται πως τα ποσοστά του Μάρτιν Σουλτς “έκατσαν βαριά” στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος έστασε φαρμάκι για τον αντίπαλο της Άνγκελα Μέρκελ στις γερμανικές εκλογές. Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε τον Σουλτς “Τραμπ της Γερμανίας”.

«Αν ο Σουλτς καλεί τους υποστηρικτές του να φωνάξουν «Να κάνουμε την Ευρώπη σπουδαία ξανά» (σ.σ. κατά το Make America great again, σύνθημα του Τραμπ), τότε γίνεται σαν κι αυτόν. Πρόκειται για λαϊκίστικη συμπεριφορά», ανέφερε ο Σόιμπλε σε συνέντευξή του στο περιοδικό Der Spiegel.

Σε μια εποχή, συνέχισε, «που ο λαϊκισμός κατακτά λαούς ανά τον πλανήτη», οι πολιτικοί δεν πρέπει να μιλούν με τον τρόπο που το κάνει ο κ. Σουλτς. Ο Σόιμπλε τόνισε πως ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών για την Καγκελαρία κοροϊδεύει τους πολίτες όταν προσπαθεί να αυτοπαρουσιαστεί ως υποψήφιος που πολεμά το κατεστημένο. Ο Σοσιαλδημοκράτης πολιτικός δεν έχει πανεπιστημιακό πτυχίο και άρχισε τη σταδιοδρομία του ως δήμαρχος χωριού, προφίλ στο οποίο έχει επενδύσει κατά την προεκλογική εκστρατεία.

«Ο κ. Σουλτς δεν είναι το άουτσαϊντερ, που έρχεται από το δάσος», είπε ειρωνικά ο Σόιμπλε. «Καθόταν για δεκαετίες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μέχρι πρόσφατα ως πρόεδρος. Αν αυτό δεν είναι κατεστημένο, τι είναι;».

Όλα αυτά την ώρα που οι δημοσκοπήσεις παρουσιάζουν την Άνγκελα Μέρκελ να χάνει έδαφος και ο Μάρτιν Σουλτς να “εκτοξεύει” τα ποσοστά του κόμματος του. Οι εκλογές στη Γερμανία είναι προγραμματισμένες για τα τέλη Σεπτεμβρίου.

ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΣΧΟΛΙΑΣΑΝ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΟΙΜΠΛΕ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ LIVE NEWS ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ ΣΤΟ Ε

Πηγή: spiegel

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε