Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Δημοκρατικός βουλευτής γίνεται Ρεπουμπλικάνος για τα… μάτια του Τραμπ!

Δημοκρατικός βουλευτής γίνεται Ρεπουμπλικάνος για τα… μάτια του Τραμπ!
Φωτογραφία Reuters

Το ότι η διαδικασία για την καθαίρεση του Ντόναλντ Τραμπ προκαλεί πολιτικό σεισμό στις ΗΠΑ, είναι δεδομένο. Εκτός απ’ αυτό, όμως, προκαλεί και… διαρροές από τους Δημοκρατικούς προς τους Ρεπουμπλικάνους!

Όσο περίεργο κι αν φαντάζει αυτό, κι όμως, ένας Δημοκρατικών βουλευτής διαφωνεί με την παραπομπή του Ντόναλντ Τραμπ και αποφάσισε να αλλάξει στρατόπεδο και να γίνει Ρεπουμπλικάνος!

Πρόκειται για τον βουλευτή του Νιου Τζέρσει, Τζεφ Βαν Ντρου, ο οποίος διαφωνεί με την παραπομπή Τραμπ και θα ενταχθεί στους Ρεπουπλικάνους την προσεχή εβδομάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times.

Click4more: Άνοιξε ο δρόμος για πιθανή καθαίρεση του Τραμπ

Ο μετριοπαθής Δημοκρατικός βουλευτής είναι ο ένας από τους από τους μόλις δύο Δημοκρατικούς που ψήφισαν ενάντια στη διεξαγωγή έρευνας από το Κογκρέσο για την παραπομπή του Τραμπ στην ψηφοφορία που έγινε στη Βουλή των Αντιπροσώπων στις 31 Οκτωβρίου.

Σε συνάντηση στο Λευκό Οίκο την Παρασκευή, ο Βαν Ντρου επιδίωξε να πάρει τη στήριξη του Τραμπ για την κίνησή του και φυσικά ο Αμερικανός πρόεδρος τον παρότρυνε να κάνει το άλμα, σύμφωνα με δύο Δημοκρατικούς και έναν Ρεπουμπλικάνο που μίλησαν στους NYT υπό τον όρο να μην κατονομαστούν.

Όπως αναφέρουν οι NYT, οι συζητήσεις μεταξύ του Βαν Ντρου και ανώτατων συμβούλων του Τραμπ εντάθηκαν τις τελευταίες μέρες, με τον βουλευτή να καθιστά σαφές ότι φοβάται ότι θα χάσει την έδρα του, είτε στις προκριματικές εκλογές των Δημοκρατικού κόμματος, είτε στις προεδρικές εκλογές.

Τον περασμένο μήνα, πάντως, ο βουλευτής του Νιου Τζέρσεϊ είχε δεσμευτεί ότι θα παραμείνει στο Δημοκρατικό κόμμα. «Είμαι απόλυτος ότι δεν αλλάζω», είπε, δηλώνοντας την μόνιμη θέση του ως ένας μετριοπαθής Δημοκρατικός.

Την Παρασκευή το κατηγορητήριο σε βάρος του Τραμπ εγκρίθηκε από την Επιτροπή Δικαστικών Υποθέσεων της Βουλής με τις κατηγορίες για «κατάχρηση εξουσίας» και «παρακώλυση της λειτουργίας του Κογκρέσου». Η Βουλή αναμένεται να ψηφίσει επί του κατηγορητηρίου σε συνεδρίαση της Ολομέλειας, που αναμένεται να διεξαχθεί την Τετάρτη.

Η απόφαση του Βαν Ντρου αντικατοπτρίζει τις πολιτικές συνέπειες που θα προκύψουν από την ψηφοφορία της Βουλής για την παραπομπή του Τραμπ, ιδιαίτερα για τους μετριοπαθείς Δημοκρατικούς βουλευτές που έχουν εκλεγεί σε περιοχές που στήριξαν τον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο στις προεδρικές εκλογές του 2016.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις