Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

«Δημοκράτης» Τραμπ: «Ρώτα την Κίνα» είπε σε δημοσιογράφο, τσακώθηκε και με δεύτερη κι… έφυγε

«Δημοκράτης» Τραμπ: «Ρώτα την Κίνα» είπε σε δημοσιογράφο, τσακώθηκε και με δεύτερη κι… έφυγε

Ότι στον Ντόναλντ Τραμπ δεν αρέσει να του κάνουν ερωτήσεις που τον… στριμώχνουν, είναι γνωστό. Έγινε ακόμη πιο σαφές στην τελευταία ενημέρωση του Λευκού Οίκου για τον κορονοϊό.

Την ώρα που οι θάνατοι στις ΗΠΑ ξεπέρασαν τις 80.000, ο Ντόναλντ Τραμπ δεν δέχεται την κριτική για τα λάθη που έχουν κάνει ο ίδιος και η κυβέρνησή του, σε σημείο να τσακωθεί με δυο δημοσιογράφους, να αρνηθεί να απαντήσει στις ερωτήσεις του και να «σηκωθεί» να φύγει από τη συνέντευξη Τύπου! 

Click4more Δεύτερη μέρα κάτω από 1.000 οι νεκροί από κορονοϊό στις ΗΠΑ

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ντόναλντ Τραμπ επιτίθεται σε κάποιον δημοσιογράφο γιατί δεν του αρέσει η ερώτηση που του γίνεται. Μάλλον, δεν θα είναι ούτε η τελευταία.

Στον κήπο του Λευκού Οίκου το απόγευμα της Δευτέρας (11.05.2020), ο Ντόναλντ Τραμπ εμφανίστηκε για την καθημερινή ενημέρωση. Αυτή που ήθελε να διακόψει όταν προέτρεψε τον κόσμο να… πίνει χλωρίνη και δεν του άρεσε όπως το μετέδωσαν οι δημοσιογράφοι…

Όταν η Γουέιτζι Τζιάνγκ, κινέζικης καταγωγής και ανταποκρίτρια του CBS τόλμησε να κάνει μια ερώτηση στον Αμερικανό πρόεδρο, τότε άρχισαν όλα… Η Τζιάνγκ έχει γεννηθεί στην Κίνα αλλά μεγάλωσε στις ΗΠΑ. Μάλλον στα μάτια του Τραμπ, το ότι ζει και εργάζεται στις ΗΠΑ δεν αλλάζει τίποτα…

Η δημοσιογράφος ρώτησε τον Αμερικανό πρόεδρο γιατί αναφέρεται με τόση έμφαση στον αριθμό των διαγνωστικών τεστ που γίνονται στις ΗΠΑ και τον συγκρίνει με εκείνους άλλων κρατών, σαν να επρόκειτο για κάποιου είδους διεθνή διαγωνισμό και ενώ «κάθε μέρα Αμερικανοί χάνουν τη ζωή τους και έχουμε περισσότερα κρούσματα».

«Λοιπόν, παντού πεθαίνουν. Και ίσως αυτή να είναι μια ερώτηση που θα έπρεπε να γίνει στην Κίνα. Μη ρωτάτε εμένα, να πάτε να ρωτήσετε την Κίνα αυτή την ερώτηση εντάξει; Και ίσως πάρετε μια καθόλου συνηθισμένη απάντηση», της απάντησε ο Τραμπ, εμφανώς οργισμένος.

Με τον Τραμπ να γίνει το λόγο σε άλλο δημοσιογράφο, η Τζιάνγκ κατέβασε τη μάσκα της και έκανε στον πρόεδρο των ΗΠΑ την ερώτηση: «Και γιατί το λέτε αυτό σ’ εμένα;», προφανώς γιατί κατάλαβε αλλά ήθελε να το… ακούσει από τον ίδιο, πως η επίθεση του Τραμπ έγινε σε εκείνη εξαιτίας της καταγωγής της.

Αλλά ο Τραμπ δεν το παραδέχτηκε φυσικά. Και της επιτέθηκε ξανά. «Θα το έλεγα σε οποιονδήποτε μου έθετε μια τόσο μοχθηρή ερώτηση όπως αυτή», της είπε και επέμεινε να προσπαθεί να δώσει το λόγο αλλού, ενώ η δημοσιογράφος του CBS συνέχιζε να τον ρωτά.

Δίπλα της, εκείνη τη στιγμή, είχε φτάσει μια άλλη δημοσιογράφος: Κέιτλαν Κόλλινς, του CNN. Πλησιάζοντας στο μικρόφωνο, λέει στον Τραμπ πως έχει δυο ερωτήσεις. «Επόμενος, επόμενος παρακαλώ» λέει όμως ο Αμερικανός πρόεδρος.

Κι όταν η Κόλινς του είπε πως την κάλεσε να κάνει ερώτηση, ο Τραμπ την κατηγόρησε πως… άργησε. «Ναι, σας κάλεσα αλλά δεν ανταποκριθήκατε και τώρα καλώ την άλλη κοπέλα στο βάθος». Η Κόλινς επέμεινε πως ήθελε να κάνει τις ερωτήσεις της, αλλά ο Τραμπ απλά… σταμάτησε τη συνέντευξη Τύπου κι έφυγε!

Δείτε όλα όσα έγιναν

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις