Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Δημοψήφισμα Ιταλία: Ψήφισε ο Ρέντσι – Μεγάλη συμμετοχή! [pics]

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από το 50% των τμημάτων, η προσέλευση των ψηφοφόρων για το συνταγματικό δημοψήφισμα, μέχρι τις 12 το μεσημέρι ώρα Ιταλίας, διαμορφώνεται στο 19,6%.

Ποσοστό το οποίο και θεωρείται σχετικά υψηλό, αποτέλεσμα και της έκκλησης των αρχηγών όλων των κομμάτων για μαζική συμμετοχή των πολιτών. Οι κάλπες θα κλείσουν στις 11 το βράδυ τοπική ώρα (σ.σ. τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας), και αμέσως μετά θα αρχίσει η καταμέτρηση.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματτέο Ρέντσι άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα σε σχολείο του Ποντασσιέβε, μικρού δήμου από την Φλωρεντία, μαζί με την σύζυγό του Ανιέζε.

Οι Ιταλοί ψηφίζουν σήμερα από τις 07:00 μέχρι τις 23:00 τοπική ώρα (από τις 08:00 ως τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας) για το συνταγματικό δημοψήφισμα. Καλούνται να εκφράσουν την ετυμηγορία τους σχεδόν σαράντα επτά εκατομμύρια πολίτες σε οκτώ χιλιάδες δήμους της χώρας. Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα είναι ούτως ή άλλως έγκυρο, έστω κι αν προσέλθει στις κάλπες ποσοστό χαμηλότερο από το 50% των εχόντων δικαίωμα ψήφου, αφού η μεταρρύθμιση έχει ήδη εγκριθεί από το κοινοβούλιο.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός τη στιγμή που ψηφίζει

Εικόνες από Ιταλούς πολίτες στην κάλπη

Φωτογραφίες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε