Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Δημοψήφισμα – Καταλονία: Ντου αστυνομικών! Αρπάζουν κάλπες! [vids, pics]

Καταλονία
Φωτογραφία: Reuters

Αδιανόητες εικόνες στην Καταλονία για το δημοψήφισμα! Ένοπλοι αστυνομικοί “μπουκάρουν” σε εκλογικά κέντρα, αρπάζουν κάλπες και αποχωρούν!

Αυτά που συμβαίνουν στην Ισπανία δεν έχουν προηγούμενο! Τα… όργανα άρχισαν από νωρίς, αφού λίγο μετά το άνοιγμα των καλπών για το σημοψήφισμα στην Καταλονία, σημειώθηκαν τα πρώτα επεισόδια!

Αστυνομικοί ένοπλοι, μερικοί εξ αυτών φορώντας μάσκες, μπούκαραν σε εκλογικά κέντρα! Ο στόχος και οι εντολές που εκτελούσαν, σαφείς: Σταματήστε το δημοψήφισμα!

Οι εικόνες είναι σοκαριστικές. Οι αστυνομικοί μπαίνουν με τη βία, σε κάποιες περιπτώσεις σπάζοντας τις πόρτες! Μπουκάρουν στα εκλογικά κέντρα και αρπάζουν τις κάλπες, για να φύγουν στην συνέχεια.

Κάποιοι εκπρόσωποι των υπερμάχων της ανεξαρτησίας αντιστέκονται, όμως οι αστυνομικοί δεν κάνουν πίσω! Οι εικόνες έξω από τα εκλογικά κέντρα, παρόμοιες. Αστυνομικοί σέρνουν από τα πόδια ψηφοφόρους. Άλλοι είναι αιμόφυρτοι. Υπάρχουν ακόμα και καταγγελίες πως οι αστυνομικοί άνοιξαν πυρ, ενώ δεδομένα υπάρχουν τραυματίες…

Με λίγα λόγια ένας πανικός!

Δείτε τις εικόνες ντροπής στο δημοψήφισμα στην Καταλονία!

https://twitter.com/Bernat_/status/914392634797543424

Καταλονία Καταλονία Καταλονία Καταλονία Καταλονία Καταλονία

δημοψήφισμα δημοψήφισμα δημοψήφισμα δημοψήφισμα δημοψήφισμα δημοψήφισμα

Ουρές από το πρωί!

Από το πρωί της Κυριακής, πάντως, οι Καταλανοί ξεκίνησαν να σχηματίζουν ουρές μπροστά από τα εκλογικά κέντρα για το δημοψήφισμα. Θέλουν να ψηφίσουν στο σημερινό δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της επαρχίας και το δείχνουν! Όλα αυτά, παρά την απαγόρευση από τη Μαδρίτη. Η Καταλονία, λοιπόν, βρίσκεται… στα κάγκελα και ολόκληρη η Ευρώπη κρατά την ανάσα της.

Υπάρχουν βίντεο που δείχνουν Καταλανούς να έχουν σχηματίσει ουρές από τα χαράματα! Άλλα, που δείχνουν ψηφοφόρους να χειροκροτούν όταν μια κάλπη καταφθάνει στο εκλογικό κέντρο!

Χωρίς αμφιβολία, η Καταλονία, η Ισπανία, η Ευρώπη, ζει ιστορικές στιγμές…

Δείτε τις εικόνες

https://twitter.com/CataloniaHelp2/status/914363275114147843

https://twitter.com/CataloniaHelp2/status/914358003758960640

Φωτογραφίες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις