Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Δημοψήφισμα – Καταλονία: “Οι κάτοικοι νιώθουν ότι πρόκειται για εισβολή”

Δημοψήφισμα – Καταλονία: “Οι κάτοικοι νιώθουν ότι πρόκειται για εισβολή”

Απίστευτες είναι οι εικόνες από την Ισπανία. Χάος, ένταση και πανικός επικρατούν για το δημοψήφισμα στην Καταλονία.

Οι πολίτες είναι διχασμένοι ενώ οι αστυνομικοί χτυπούν όποιον προσπαθεί να ψηφίσει. Ανάμεσα στους Ισπανούς πολίτες που βιώνουν τον “εμφύλιο” εφιάλτη είναι και Έλληνες. Ένας από αυτούς μιλάει στο newsit.gr για το δημοψήφισμα για την Καταλονία και όσα συμβαίνουν στην Ισπανία εδώ και λίγες ώρες.

Δημοψήφισμα – Καταλονία: Το περιστατικό που είδε Έλληνας κάτοικος της Καταλονίας

“Πέρασα από ένα σχολείο και ήταν η στιγμή που είχαν πάρει την κάλπη αστυνομικοί. Είχαν πηδήξει τα κάγκελα, μπήκαν στο σχολείο, έσπρωξαν τον κόσμο και πήραν την κάλπη. Ο κόσμος που ήταν συγκεντρωμένος απ’ έξω απλά φώναζε συνθήματα. Και η αστυνομία απώθησε τον κόσμο με τις ασπίδες” αναφέρει στο newsit.gr ο Ετεοκλής Νικολάου που είναι Έλληνας κάτοικος της Καταλονίας.

Δημοψήφισμα – Καταλονία: “Νιώθουν ότι πρόκειται για εισβολή”

“Μου είπε ένας Καταλονός: “σαν αδέλφια δεν πέτυχε. Ας γίνουμε ξαδέλφια, να έχει ο καθένας το σπίτι του. Να κάνει ο καθένας την διαχείριση του, να είμαστε και αγαπημένοι” Και έχει δίκιο. Ένιωθαν ότι είναι έρμαια κάθε κυβέρνησης της Μαδρίτης και τώρα νιώθουν ότι πρόκειται για εισβολή” πρόσθεσε.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε επίσης στο newsit.gr ότι δεν είναι λίγοι οι Καταλονοί που ήθελαν να ψηφίσουν “όχι”. Και αυτό που τους ενόχλησε ήταν το ότι τους επέβαλαν να μην γίνει το δημοψήφισμα, στερώντας τους το δικαίωμα ψήφου.

Ακούστε όλα όσα είπε

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις