Κόσμος

Δημοσιογραφική γραμμή ΣΟΣ

Οι Ρώσοι δημοσιογράφοι που δέχονται απειλές θα μπορούν να επικοινωνούν με ειδική τηλεφωνική γραμμή βοήθειας...

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

που δημιούργησε το ρωσικό υπουργείο Επικοινωνιών.
 
Στην ίδια γραμμή θα καλούν και οι δημοσιογράφοι που θέλουν να καταγγείλουν παραβιάσεις της ελευθερίας του Τύπου.

Σκοπός της νέας τηλεφωνικής γραμμής είναι να μπει τέλος στις πιέσεις που ασκούνται στα μέσα ενημέρωσης και να τιμωρηθούν οι ένοχοι παρόμοιων επιθέσεων κατά της ελευθεροτυπίας και της ελευθερίας της έκφρασης.

Μετά τη δολοφονία το 2006 της δημοσιογράφου Άννας Πολιτόφσκαγια η οποία επέκρινε την πολιτική του Κρεμλίνου, ορισμένες δημοσιογραφικές ενώσεις ζήτησαν να επιτραπεί στους δημοσιογράφους να οπλοφορούν, αλλά το αίτημα αυτό δεν έγινε δεκτό.

Τώρα το Κρεμλίνο, που έχει δεχθεί πολλές φορές τα βέλη δημοσιογραφικών οργανώσεων ότι το ίδιο στρέφεται εναντίον της ελευθεροτυπίας, “ρίχνει στάχτη στα μάτια” και αναλαμβάνει αυτήν την πρωτοβουλία σε μια προσπάθεια να δείξει ότι ενδιαφέρεται για την απρόσκοπτη εκτέλεση του λειτουργηματός των δημοσιογράφων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Γενεύη «φλέγεται»: Συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία ενόψει της Συνόδου Κορυφής της G7 στη Γαλλία
Διαδηλωτές στη Γενεύη συγκρούστηκαν με την αστυνομία, έβαλαν φωτιά σε αυτοκίνητο και έσπασαν τα παράθυρα μιας τράπεζας, λίγο πριν από τη σύνοδο κορυφής της G7 στη γειτονική Γαλλία
Γενεύη
Οι ισραηλινές επιθέσεις στη Βηρυτό απειλούν να τορπιλίσουν μια συμφωνία ΗΠΑ και Ιράν - Τραμπ: «Είπα στον Νετανιάχου τι στο διάολο κάνεις;»
Μετά τα πλήγματα στη Βηρυτό, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι προετοιμάζεται για μια «πιθανή» επίθεση στην ισραηλινή επικράτεια
REUTERS
Μήνυμα Τραμπ σε Ισραήλ και Χεζμπολάχ να τερματίσουν τις επιθέσεις: «Δεν έπρεπε να συμβεί το χτύπημα στη Βηρυτό»
«Θα μπορούσε να είναι η αρχή μιας μακράς και όμορφης ειρήνης — Ας μην το χαλάσουμε!» γράφει ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέροντας ότι Ισραήλ και Χεζμπολάχ πρέπει να σταματήσουν τις επιθέσεις
Ο Ντόναλντ Τραμπ