Παρασκευή, 26 Απρ.
15oC Αθήνα

Δημοσκοπικές απώλειες για τον Τζόνσον με την έναρξη της προεκλογικής περιόδου

Τζόνσον

Τα ποσοστά των Συντηρητικών του Μπόρις Τζόνσον κατέγραψαν μικρή πτώση τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του ινστιτούτου YouGov.

Ίσως τελικά ο δρόμος του Μπόρις Τζόνσον προς τις κάλπες να μην είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Οι αρχικές δημοσκοπήσεις, λίγο και πριν αλλά και μετά την προκήρυξη εκλογών, τον έδειχναν να «καλπάζει». Όχι ότι τώρα δεν δείχνει να διατηρεί ασφαλές προβάδισμα έναντι των δεύτερων Εργατικών, αλλά τα πρώτα σύννεφα έκαναν την εμφάνισή τους. Η δημοτικότητα του κόμματος του Τζόνσον παρουσίασε κάμψη, χωρίς ωστόσο το κόμμα του Τζέρεμι Κόρμπιν που έπεται να επωφελείται από την κάμψη αυτή.

Συγκεκριμένα, τα ποσοστά των Συντηρητικών του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον κατέγραψαν μικρή πτώση τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του ινστιτούτου YouGov, η οποία δημοσιεύτηκε σήμερα.

Η δημοσκόπηση για το τηλεοπτικό δίκτυο Sky News δείχνει ότι η στήριξη στο Συντηρητικό Κόμμα μειώθηκε κατά 2% και ανέρχεται πλέον στο 36%, ενώ το ποσοστό των Εργατικών παρέμεινε αμετάβλητο στο 25%. Η έρευνα διενεργήθηκε, καθώς η έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας του Τζόνσον επισκιάστηκε από την παραίτηση ενός εκ των υπουργών του.

Οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες βλέπουν τα ποσοστά τους να αυξάνονται κατά μία ποσοστιαία μονάδα, στο 17%, και το κόμμα Brexit παραμένει στο 11%.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη με τη συμμετοχή 1.667 ανθρώπων το διάστημα μεταξύ 5ης- 6ης Νοεμβρίου και τα αποτελέσματά της συγκρίθηκαν με την προηγούμενη έρευνα που διενεργήθηκε το διάστημα 1ης και 4ης Νοεμβρίου.

Οι βουλευτικές εκλογές στη Βρετανία θα γίνουν στις 12 Δεκεμβρίου.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις