Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Δημοσκόπηση βόμβα! Διώξτε τον Φιγιόν – Ο Ζιπέ μπορεί να σταματήσει την Λε Πεν

Φωτο από reuters
Φωτο από reuters

Μία νέα δημοσκόπηση είδε το φως της δημοσιότητας και αποδεικνύει για ακόμη μία φορά πως οι γαλλικές εκλογές θα είναι θρίλερ για γερά νεύρα. Ωστόσο, μήνυμα του λαού στον Φιγιόν είναι ξεκάθαρο… “Φύγε”! Αν λοιπόν, κατέβαινε στη θέση του ο Ζιπέ θα έβγαινε πρώτος!

Με τα δεδομένο του σήμερα, ο κεντρώος Εμανουέλ Μακρόν κερδίζει τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών προπορευόμενος της ηγέτιδας της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Odoxa, που είναι η πρώτη η οποία φέρει τον Μακρόν να έχει προβάδισμα έναντι της αντιπάλου του στον πρώτο γύρο.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών εξασφαλίζει, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Odoxa, το 27% στον πρώτο γύρο της ψηφοφορίας στις 23 Απριλίου ακολουθούμενος από τη Λεπέν, που θα έπαιρνε το 25,5%, και αποκλείοντας από τον δεύτερο γύρο τον Φρανσουά Φιγιόν, που θα συγκέντρωνε ποσοστό 19%. Αν ο Φιγιόν αποσυρόταν, ο επίσης συντηρητικός Αλέν Ζιπέ θα ερχόταν πρώτος με 26,5% των ψήφων, αν ήταν υποψήφιος.

Σε αυτή την περίπτωση, ο Μακρόν (με 25%) θα περνούσε στον δεύτερο γύρο της 7ης Μαΐου με αντίπαλο τον Ζιπέ και αποκλείοντας τη Λεπέν, που θα συγκέντρωνε 24%. Σύμφωνα με άλλη δημοσκόπηση, της Opinionway, η Μαρίν Λεπέν θα συγκεντρώσει ποσοστό 27% (+2% σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας) στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, ο Μακρόν 24% (+1) και ο Φιγιόν 19% (-2).

Ο Mακρόν θα κέρδιζε τη Λεπέν στον δεύτερο γύρο με ποσοστό 62% έναντι 38%, σύμφωνα με αυτή τη δημοσκόπηση.
Ο Φιγιόν θα νικούσε τη Λεπέν στον δεύτερο γύρο με 57% έναντι 43%, αν ο Φιγιόν περνούσε στον δεύτερο γύρο, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Opinionway.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε