Σάββατο, 22 Ιουν.
34oC Αθήνα

Δίνουν 250.000 δολάρια στους χάκερς του “Game of Thrones”!

Δίνουν 250.000 δολάρια στους χάκερς του “Game of Thrones”!
Θαυμαστές του "Game of Thrones" σε παλαιότερη εκδήλωση για τη σειρά - ΦΩΤΟ REUTERS

Διέρρευσε ένα email, στο οποίο εκπρόσωπος του δικτύου ΗΒΟ φέρεται να προσφέρει 250.000 δολάρια στους χάκερς γιατί με την πράξη τους αποκάλυψαν τα κενά στο σύστημα.

Θυμίζουμε ότι πριν από μία εβδομάδα, οι χάκερ κατάφεραν να υποκλέψουν 1.5 terabytes δεδομένων από το δίκτυο του ΗΒΟ και στη συνέχεια απαίτησαν λύτρα για να μην προχωρήσουν σε διαρροές σεναρίων, επεισοδίων και προσωπικών στοιχείων στελεχών αλλά και πρωταγωνιστών της δημοφιλούς σειράς “Game Of Thrones”.

Πάντως, η HBO στο email που διέρρευσε, δεν χρησιμοποιεί τη λέξη “λύτρα” για τα λεφτά αλλά τη λέξη “αμοιβή”.

«Ως ένδειξη καλή θέλησης από την πλευρά μας είμαστε πρόθυμοι να δεσμευτούμε ότι θα καταβάλουμε αμοιβή ύψους 250.000 για τα κενά που βρήκατε στην ασφάλεια μας, όσο πιο σύντομα μπορούμε μέχρι να εξασφαλίσουμε το ποσό αυτό και να αγοράσουμε τα bitcoin» φέρεται να αναφέρει στο email ο εκπρόσωπος του HBO, σύμφωνα με δημοσίευμα του “Τhe Hollywood Reporter”.

Από την πλευρά της, η ομάδα των χάκερ που υπογράφει ως “Mr Smith” γνωστοποίησε ότι τα κίνητρα της δεν είναι να δείξει κενά ασφαλείας αλλά να κερδίσει χρήματα εκβιάζοντας το ΗΒΟ.

Σύμφωνα με το “forbes” πάντως, το HBO, δεν έχει διαψεύσει ή επιβεβαιώσει τα όσα γράφονται για το email και την προσφορά των 250.000 δολαρίων…

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις