Κυριακή, 16 Ιουν.
25oC Αθήνα

Διπλό μήνυμα για Ομπάμα οι ήττες σε δύο πολιτείες

Ο νέος κυβερνήτης του Νιου Τζέρσι Κρις Κρίστι
Ο νέος κυβερνήτης του Νιου Τζέρσι Κρις Κρίστι
Ήττα για τον Μπάρακ Ομπάμα θεωρούνται οι απώλειες στις πολιτείες Βιρτζίνια και Νιου Τζέρσι.
Το εκλογικό αποτέλεσμα δίνει ενά πρώτο δείγμα για την γνώμη των αμερικανών ένα χρόνο μετά την νίκη του Ομπαμα στις εκλογές. 

Ο Ρεπουμπλικάνος Μπομπ ΜακΝτόνελ πέτυχε μια εύκολη νίκη επί του Δημοκρατικού Κράι Ντιντς στη Βιρτζίνια, ενώ στο Νιου Τζέρσι, ο Ρεπουμπλικάνος Κρις Κρίστι έδωσε σκληρότερη μάχη με τον απερχόμενο Δημοκρατικό κυβερνήτη Τζον Κορζίν, αλλά τελικά επικράτησε.

Πριν ένα χρόνο, ο Ομπάμα κατάφερε να γίνει ο πρώτος Δημοκρατικός υποψήφιος πρόεδρος που κέρδισε τη λαϊκή ψήφο στη Βιρτζίνια από το 1964, αλλά απ’ ό,τι φαίνεται, οι Δημοκρατικοί έχουν πρόβλημα αν δεν είναι ο ίδιος στο ψηφοδέλτιο.

Ο Δημοκρατικός Μπιλ Όουενς, στο μεταξύ, κέρδισε την έδρα της 23ης εκλογικής περιφέρειας της Νέας Υόρκης.

Για 3η θητεία δήμαρχος της Νέας Υόρκης

Νίκη του Μάικλ Μπλούμπεργκ στον δήμο της Νέας Υόρκης δείχνουν τα εκλογικά αποτελέσματα.


Με καταμετρημένο το 96% των ψήφων, ο Μπλούμπεργκ προηγείται με 51% έναντι 46% του Τόμπσον, παρόλο που οι τελευταίες δημοσκοπήσεις προέβλεπαν διψήφιο ποσοστό διαφοράς.

Ο Μπλούμπεργκ, ο οποίος τροποποίησε το ισχύον θεσμικό πλαίσιο ώστε να μπορέσει να θέσει υποψηφιότητα ξανά. Μάλιστα δαπάνησε ποσό ρεκόρ για την προεκλογική του εκστρατεία, κερδίζει τον Δημοκρατικό Μπιλ Τόμπσον, αλλά με διαφορά μικρότερη της αναμενόμενης.Υπενθυμίζεται ότι το Νιου Τζέρσι είναι ένα από τα προπύργια των δημοκρατικών.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε