Σάββατο, 4 Μαΐ
17oC Αθήνα

Διψά για καλά νέα η Νέα Υόρκη: Μειώθηκε ο αριθμός ασθενών σε ΜΕΘ

Νέα Υόρκη

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης μειώθηκε, γεγονός που δίνει μια ελπίδα αισιοδοξίας ότι επιπεδώνεται η καμπύλη εκείνων που χρειάζονται κατεπείγουσα νοσηλεία, δήλωσε σήμερα ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη, χθες  στη Νέα Υόρκη νοσηλεύονταν στην εντατική 17 λιγότεροι ασθενείς σε σύγκριση με την Τετάρτη.

Είναι η πρώτη φορά που παρατηρείται μείωση των βαρέως νοσούντων αφότου ξέσπασε η πανδημία. «Και αυτό είναι καλό», πρόσθεσε ο Κουόμο.

click4more: Νέα Υόρκη: Δυστυχώς, δεν είναι ψέμα! Ομαδικοί τάφοι για τους νεκρούς από τον κορονοϊό

Χθες Πέμπτη καταγράφηκαν επίσης άλλοι 777 νεκροί στην Πολιτεία (από 799 την Τετάρτη) ενώ αυξήθηκε στους 290 (από 200) ο αριθμός των ανθρώπων που χρειάστηκε να εισαχθούν σε νοσοκομεία.

Την ώρα που η Νέα Υόρκη “γαντζώνεται” από όποιο “θετικό” νέο μπορεί, οι θάνατοι από τον νέο κορονοϊό στις ΗΠΑ έφταναν τους 17.000, σύμφωνα με καταμέτρηση του πρακτορείου Reuters.

Πλέον, οι ΗΠΑ είναι η χώρα με τον δεύτερο υψηλότερο απολογισμό σε θανάτους από τον κορονοϊό, μετά την Ιταλία. Τις τρεις τελευταίες ημέρες αναφέρονται καθημερινά πάνω από 1.700 θάνατοι το 24ωρο.

Πηγή: Reuters / ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις