Κόσμος

ΔΝΤ: Αναποφάσιστοι για το αν θα διώξουν την Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα

Λίγα χρόνια μετά τον Ντομινίκ Στρος Καν, το ΔΝΤ βρίσκεται αντιμέτωπο με ακόμη ένα σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκεται επικεφαλής του. Μόνο που το θέμα τις Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα δεν έχει… ροζ αποχρώσεις.

Δεν αποκλείεται, όμως, να σταθεί ικανό για να την απομακρύνει από την ηγεσία του ΔΝΤ. Το μέλλον της Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, πάντως, παραμένει στον… αέρα και η ίδια με το ένα πόδι εκτός Ταμείου.

Το διοικητικό συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου συνεδρίασε την Κυριακή (10.10.2021) αλλά δεν κατέληξε σε απόφαση όσον αφορά το ερώτημα εάν θα παραμείνει ή όχι στη θέση της Γενικής Διευθύντριάς του η Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα.

imf logo

Η επικεφαλής του ΔΝΤ κατηγορείται για παρατυπίες την περίοδο που υπηρετούσε στην Παγκόσμια Τράπεζα.

Το διοικητικό συμβούλιο συναντήθηκε εκ νέου το Σαββατοκύριακο με αντιπροσώπους της δικηγορικής εταιρείας WilmerHale και με την Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ.

Το ΔΣ του ΔΝΤ θεωρεί ότι έγινε «σημαντική πρόοδος» στην «εκτίμηση» της υπόθεσης με σκοπό να «ολοκληρωθεί πολύ σύντομα η εξέταση του ζητήματος από πλευράς του» και να καταλήξει σε απόφαση, συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αποκαλύψεις στη δίκη του βαρυποινίτη, της 37χρονης Νάταλι και του «εισπράκτορα» στην Κύπρο - Τα τηλεφωνήματα από το κελί, οι θυρίδες και ο πίνακας μεγάλης αξίας
Ο βαρυποινίτης Γιώργος Ζαβράντωνας και η 37χρονη Νάταλι Τζιαπούρα κατάφεραν να κερδίσουν πάνω από 1.000.000 ευρώ, μέσα σε μόλις 6 μήνες
Νάταλι Τζιαπούρα
Σε ελληνόκτητο πλοίο η επίθεση στην Ερυθρά Θάλασσα ανοιχτά της Υεμένης – Δέχτηκε ρουκέτες και αναχαίτισε drones
Το ελληνόκτητο πλοίο υπέστη σημαντικές ζημιές και το πλήρωμα - ανάμεσα στο οποίο δεν υπάρχουν Έλληνες, δέχθηκε εντολή να το εγκαταλείψει για λόγους ασφαλείας
Φωτογραφία αρχείου
Συγκλονίζει 27χρονος που πνίγηκε προσπαθώντας να σώσει την οικογένειά του στο Τέξας - «Συγγνώμη, δε θα τα καταφέρω, σας αγαπώ»
Σε μία απέλπιδα προσπάθεια να σώσει την οικογένειά του, έσπασε με γροθιά ένα παράθυρο, κόβοντας μία αρτηρία, με συνέπεια να πεθάνει από αιμορραγία
Τέξας
1