Κυριακή, 5 Μαΐ
21oC Αθήνα

ΔΝΤ καλεί και… Ιαπωνία

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS
Ανώτατο στέλεχος του ΔΝΤ προειδοποίησε σήμερα την Ιαπωνία για την πιθανότητα έκρηξης του δημόσιου χρέους της, που φθάνει το 200% του ΑΕΠ.

 

«Μολονότι τα προβλήματα στην Ιαπωνία δεν θα πρέπει να εξισώνονται με εκείνα της δημοσιονομικής κρίσης στην Ελλάδα, η αστάθεια του προϋπολογισμού της τείνει να αυξάνεται σε πραγματικά υψηλά επίπεδα», τόνισε ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του ΔΝΤ Ναογιούκι Σινοχάρα, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Κιόντο.
 
Η Ιαπωνία είναι η περισσότερο χρεωμένη ανεπτυγμένη χώρα στον κόσμο, όμως κατά το 95% το χρέος της είναι εσωτερικό, γεγονός που μειώνει τον κίνδυνο μίας διεθνούς κρίσης. Μολαταύτα, ο ρυθμός επιδείνωσης των δημόσιων οικονομικών στην Ιαπωνία «είναι μάλλον υψηλός», προειδοποιεί ο Σινοχάρα.
 
Οι οίκοι αξιολόγησης έχουν κατ’ επανάληψη εκφράσει τις προειδοποιήσεις τους για την οικονομική κατάσταση στην Ιαπωνία κατά τις τελευταίες εβδομάδες. Στις 22 Απριλίου η Fitch τόνισε πως «η ιαπωνική ρευστότητα κινδυνεύει», ενώ η Standard & Poor’s από τον Ιανουάριο έχει απειλήσει

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε