Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

“Δόκτωρ” Ντόναλντ Τραμπ: Υπαγόρευσε την ιατρική γνωμάτευση πως είναι… υγιέστατος

Τραμπ γιατρός γνωμάτευση
Φωτογραφία Reuters

Πόσα ακόμα θα κάνει ο Ντόναλντ Τραμπ για να εκπλήξει τους πάντες, κανείς δεν το ξέρει. Αυτή τη φορά αποκαλύπτεται πως (σχεδόν) φόρεσε τη λευκή μπλούζα του… γιατρού!

Και γιατί ο Ντόναλντ Τραμπ έγινε για λίγο… γιατρός; Για να υπαγορεύσει τα όσα θα έλεγε η ιατρική γνωμάτευση που έδωσε στη δημοσιότητα λίγο πριν από τις προεδρικές εκλογές. Μια γνωμάτευση που τον ανακήρυσσε (τότε) ως τον «υγιέστερο άνθρωπο που θα εκλεγεί ποτέ στην προεδρία των ΗΠΑ»…

Το είπε ο ίδιος ο προσωπικός γιατρός του Τραμπ. Ότι ο νυν πρόεδρος των ΗΠΑ του υπαγόρευσε τι θα γράψει στη γνωμάτευση, την οποία έδωσε στη δημοσιότητα η προεκλογική εκστρατεία του τότε υποψήφιου προέδρου.

«Υπαγόρευσε ολόκληρη την επιστολή. Δεν έγραψα αυτή τη γνωμάτευση», είπε ο Χάρολντ Μπόρνστιν στο CNN. Και δεν το είπε μόνο μια φορά. Για να το καταλάβουν όλοι, το επανέλαβε και σε άλλη συνέντευξη αργότερα, στο NBC News.

Ο Λευκός Οίκος δεν απάντησε αμέσως όταν του ζητήθηκε σχόλιο από το πρακτορείο Reuters.

Το… “μαύρο χιούμορ” του Τραμπ

Ο Μπόρνστιν, ο οποίος σημειώνει πως παρακολουθούσε τον Τραμπ από το 1980, φερόταν να είναι ο συγγραφέας της γνωμάτευσης. Η οποία, υπενθυμίζεται, είχε προκαλέσει σάλο. Γιατί; Γιατί ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι τα αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων στις οποίες είχε υποβληθεί ο υποψήφιος ήταν «μόνο θετικά», ότι τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων ήταν «απίστευτα άριστα», ότι «η φυσική του δύναμη και αντοχή» ήταν «καταπληκτική» πριν καταλήξει στο ότι «εάν ο Τραμπ εκλεγεί, μπορώ να δηλώσω χωρίς καμιά αμφιβολία ότι θα είναι ο υγιέστερος άνθρωπος που θα εκλεγεί ποτέ στην προεδρία».

Όλα αυτά όμως, τελικά και σύμφωνα πάντα με τον Μπόρνστιν, τα έγραφε ο ίδιος ο Τραμπ. Ο γιατρός δήλωσε σύμφωνα με το NBC News πως ο χαρακτηρισμός «ο υγιέστερος» μάλλον ήταν «μαύρο χιούμορ».

Η εκστρατεία του Τραμπ έδωσε την υποτιθέμενη ιατρική γνωμάτευση στη δημοσιότητα τον Δεκέμβριο του 2015.

Τα έγραψα καλά γιατρέ;

Ο Τραμπ του διάβασε την επιστολή ενώ ο γιατρός και η γυναίκα του κινούνταν με αυτοκίνητο στο Σέντραλ Παρκ, αφηγήθηκε ο Μπόρνστιν στο CNN. «Υπαγόρευε του έλεγα τι δεν μπορούσε να βάλει» στο κείμενο, ανέφερε.

Το κατά πόσο μπορούν να γίνουν όλα αυτά πιστευτά, σηκώνει επίσης συζήτηση. Μέχρι πριν από λίγο καιρό, ο Μπόρνστιν υποστήριζε πως εκείνος είχε γράψει τη γνωμάτευση, αλλά βιαστικά και καθώς εξέταζε άλλους ασθενείς.

Άλλαξε την εκδοχή των γεγονότων αφού κατήγγειλε πως ένας πρώην σωματοφύλακας του Τραμπ, ο Κιθ Σίλερ, έκανε έφοδο στο γραφείο του και πήρε το ιατρικό ιστορικό του Τραμπ μετά τις εκλογές.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Χάκαμπι Σάντερς δήλωσε στους δημοσιογράφους την Τρίτη ότι η ανάκτηση του ιστορικού του Τραμπ από τον γιατρό αποτελούσε μέρος μιας «τυποποιημένης διαδικασίας» και ότι το υλικό περιήλθε στην κατοχή της «ιατρικής μονάδας» της αμερικανικής προεδρίας. Ερωτηθείσα αν η «διαδικασία» αυτή αποτελούσε έφοδο, η Χάκαμπι Σάντερς απάντησε «όχι, εξ όσων έχω αντιληφθεί».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις