Κόσμος

Δολοφονία Έλληνα μετανάστη στη Γερμανία: Ισόβια στη νεοναζί προτείνουν οι εισαγγελείς

Ισόβια προτείνει η ομοσπονδιακή εισαγγελία της Γερμανίας κατά της Μπεάτε Τσέπε, μέλος της ομάδας που σκότωσε εννιά μετανάστες και μια αστυνομικό.

Οι εισαγγελείς ανέφεραν πως η Τσέπε ήταν μέλος της ομάδας Εθνικοσοσιαλιστική Παρανομία (NSU) που σκότωσε οκτώ Τούρκους, έναν Έλληνα και μια γερμανίδα αστυνομικό από το 2000 έως το 2007.

Η δίκη για την υπόθεση είναι μια από τις μεγαλύτερες του είδους στη μεταπολεμική Γερμανία.

Η 42χρονη Τσέπε έχει αρνηθεί ότι έλαβε μέρος στις δολοφονίες. Ως φυσικούς αυτουργούς κατονόμασε δυο φίλους της οι οποίοι αυτοκτόνησαν το 2011, λίγο προτού ανακαλυφθούν από την αστυνομία. Μέσω του δικηγόρου της, όμως, έχει πει πως αισθανόταν ηθικά ένοχη γιατί δεν τους απέτρεψε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φρίντριχ Μερτς: Από την ήττα από τη Μέρκελ και την απόσυρση μέχρι τη μεγάλη επιστροφή και την καγκελαρία
Από το 2009 έως το 2018 ο Μερτς ήταν εκτός πολιτικής, ασχολήθηκε με τις επιχειρήσεις ακόμη και με τη διάσημη ποδοσφαιρική ομάδα Borussia Dortmund και έγινε πολυεκατομμυριούχος
Ο νέος Καγκελάριος της Γερμανίας, Φρίντριχ Μερτς