Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Δολοφονία Κασόγκι: Επιβεβαιώνουν οι Τούρκοι – Έστειλαν ειδικούς για να σβήσουν τα ίχνη του φόνου!

Δολοφονία Κασόγκι: Επιβεβαιώνουν οι Τούρκοι – Έστειλαν ειδικούς για να σβήσουν τα ίχνη του φόνου!

Το Ριάντ έστειλε δυο πράκτορες για να εξαφανίσουν τα ίχνη της δολοφονίας Κασόγκι, επιβεβαιώνει Τούρκος αξιωματούχος, μετά το δημοσίευμα της Σαμπάχ.

Ο Τούρκος αξιωματούχος διατηρώντας την ανωνυμία του, επιβεβαίωσε το δημοσίευμα της Σαμπάχ για τη δολοφονία Κασόγκι, πως η Σαουδική Αραβία έστειλε δυο άτομα για να “εξαφανίσουν τα ίχνη” μια εβδομάδα μετά την εξαφάνισή του από το σαουδαραβικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη.

Μάλιστα χαρακτήρισε το γεγονός αυτό σαφής ένδειξη πως οι ανώτεροι σαουδάραβες αξιωματούχοι γνώριζαν για το έγκλημα. Σύμφωνα με το δημοσίευμα ένας χημικός και ένας τοξικολόγος κλήθηκαν να εξαφανίσουν τα αποδεικτικά στοιχεία της δολοφονίας Κασόγκι, πριν δοθεί άδεια στους Τούρκους ερευνητές να εισέλθουν στο προξενείο και στην κατοικία του προξένου στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Σαμπάχ μετά τη δολοφονία του έσπευσαν στο προξενείο μεταξύ άλλων ένας χημικός, ο Αχμέντ Αμπντουλαζίζ Αλτζανόμπι και ο ειδικός στην τοξικολογία Χαλίν Γιαχία αλ Ζαχράνι. Οι δυο άνδρες μαζί με ακόμη εννέα άτομα επισκεπτόταν το προξενείο καθημερινά μέχρι τις 17 Οκτωβρίου. Αφού η ομάδα ξεκίνησε την “έρευνά” της η Σαουδική Αραβία επέτρεψε στην τουρκική αστυνομία να ερευνήσει το προξενείο.
Όλα τώρα δείχνουν, σύμφωνα με το δημοσίευμα ότι η ομάδα έρευνας της Σαουδικής Αραβίας είχε ως στόχο να εξαφανίσει τα στοιχεία για τον θάνατο του 59χρονου δημοσιογράφου.

Ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος επιβεβαίωσε τα ονόματα τους και τόνισε πως “θεωρούμε ότι αυτοί οι δύο άνθρωποι ήρθαν στην Τουρκία με μοναδικό σκοπό τη συγκάλυψη των στοιχείων προτού επιτραπεί στην τουρκική αστυνομία να ερευνήσει τους χώρους”.

Οι δύο αυτοί άνθρωποι πραγματοποίησαν τις επιχειρήσεις στο προξενείο και στην οικία του προξένου στην Κωνσταντινούπολη μέχρι τις 17 Οκτωβρίου και έφυγαν από την χώρα τρεις ημέρες αργότερα, είπε ο αξιωματούχος.

“Το γεγονός ότι μια ομάδα προσώπων επιφορτισμένων με την εξαφάνιση των αποδεικτικών στοιχείων εστάλη από την Σαουδική Αραβία εννέα ημέρες μετά τον φόνο του Κασόγκι υποδηλώνει ότι αυτός ήταν εις γνώσιν ανώτερων σαουδαράβων αξιωματούχων”, κατέληξε.

Το σίριαλ της δολοφονίας του σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, συνεχίζει να απασχολεί την κοινή γνώμη στην Τουρκία και σε ολόκληρο τον κόσμο και όπως φαίνεται θα έχει πολλά ακόμη επεισόδια μέχρι την τελική διαλεύκανση της υπόθεσης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις