Τρίτη, 23 Απρ.
20oC Αθήνα

Δολοφονία Κιμ Γιονγκ Ναμ: “Είμαι θύμα πλεκτάνης” – Η τρίτη σύλληψη και ο άνδρας μυστήριο

Δολοφονία Κιμ Γιονγκ Ναμ: “Είμαι θύμα πλεκτάνης” – Η τρίτη σύλληψη και ο άνδρας μυστήριο

Θα φτάσει ποτέ το κουβάρι των ερευνών για τη δολοφονία του Κιμ Γιονγκ Ναμ, ετεροθαλούς αδερφού του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, στην άκρη του; Θα βρεθούν οι δολοφόνοι και κυρίως ο ηθικός αυτουργός, εκείνος που έδωσε την εντολή; Κατά πολλούς, αυτός δεν είναι άλλος από τον Βορειοκορεάτη ηγέτη.

Ο 45χρονος Κιμ Γιογνκ Ναμ δολοφονήθηκε την περασμένη Τρίτη (14.02.2017) στο διεθνές αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ στη Μαλαισία και ήδη οι μαλαισιανές αρχές έχουν κάνει τρεις συλλήψεις. Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες αναφέρουν ότι δυο γυναίκες (που για κάποιους είναι κατάσκοποι της Βόρειας Κορέας) πλησίασαν τον 45χρονο Κιμ και είτε του έκαναν ένεση είτε τον ψέκασαν με τοξικό υγρό στο πρόσωπο.

Αρχικά, συνελήφθη μια από τις δυο γυναίκες που έχουν καταγραφεί από το κλειστό κύκλωμα ασφαλείας και εν συνεχεία στα χέρια των αρχών “έπεσε” και η δεύτερη. Το εντυπωσιακό είναι πως έφτασαν οι αρχές στη δεύτερη σύλληψη: σύμφωνα με το Associated Press, οι αρχές συνέλαβαν το απόγευμα (τοπική ώρα) της Πέμπτης (16.02.2017) έναν άνδρα. Ο οποίος είναι, σύμφωνα με την αστυνομία, ο σύντροφος της δεύτερης γυναίκας που συνελήφθη. Και εκείνος που έδωσε στην αστυνομία στοιχεία για να φτάσουν στη σύλληψη της!

Ο άνδρας είναι από τη Μαλαισία και η σύντροφός του από την Ινδονησία. Οι δυο γυναίκες (η πρώτη που συνελήφθη είχε διαβατήριο Βιετνάμ και η δεύτερη διαβατήριο Ινδονησίας) θα μείνουν υπό κράτηση για επτά ημέρες.

“Μου έστησαν παγίδα”

Η πρώτη από τις δυο γυναίκες που συνελήφθησαν για εμπλοκή στη δολοφονία του Κιμ Γιονγκ Ναμ είναι εκείνη που φαίνεται στα πλάνα από τις κάμερες ασφαλείας του αεροδρομίου να φορά μια μπλούζα με το αρτικόλεξο LOL. Στο διαβατήριο που είχε μαζί της εμφανίζεται ως πολίτης Βιετνάμ και το όνομά της (που μπορεί να μην είναι αληθινό βέβαια) είναι Ντοάν Τι Χουίνγκ, γεννημένη τον Μάιο του 1988 στη Ναμ Ντινχ του Βιετνάμ.

Η 28χρονη γυναίκα παραδέχεται πως εμπλέκεται στη δολοφονία αλλά αρνείται ότι είχε δόλιους σκοπούς, υποστηρίζοντας στην κατάθεσή της στην αστυνομία ότι μια γυναίκα και τέσσερις άνδρες με τους οποίους έκανε διακοπές στη Μαλαισία της είπαν να ρίξει δηλητήριο στο πρόσωπο του Κιμ Γιονγκ Ναμ για να του κάνουν πλάκα!

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η Ντοάν, είπε στους αστυνομικούς που την ανέκριναν πως η γυναίκα και οι τέσσερις άνδρες την έπεισαν να πάρει μέρος στη “φάρσα” και πως δεν είχε σκοπό να σκοτώσει τον ετεροθαλή αδερφό του ηγέτη της Βόρειας Κορέας και πως πίστευε πως ήταν ένα “αθώο αστείο”.

Ίσως έτσι να εξηγείται πως μια μέρα μετά η 28χρονη επέστρεψε στο αεροδρόμιο για να πάρει την πτήση για Βιετνάμ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ίδια και οι άλλοι πέντε με τους οποίους ήταν μαζί στην Κουάλα Λουμπούρ έμεναν σε ξενοδοχείο κοντά στο αεροδρόμιο αλλά μετά το περιστατικό, οι πέντε είχαν εξαφανιστεί και εκείνη αποφάσισε να γυρίσει στο Βιετνάμ.

Λίγες ώρες μετά τη σύλληψή της, ήρθε και εκείνη της 25χρονης που έχει αναγνωριστεί πως Σίτι Αΐσαχ, γεννημένη στις 11 Φεβρουαρίου 1992 στη Σέρανγκ της Ινδονησίας. Τα ξημερώματα (τοπική ώρα) όταν συνελήφθη, ήταν μόνη, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Η εφημερίδα New Straits Times αναφέρει σε δημοσίευμά της πως η στιγμή της δολοφονίας του Κιμ Γιόνγκ Ναμ έχει καταγραφεί από πολλές κάμερες ασφαλείας του διεθνούς αεροδρομίου της Κουάλα Λουμπούρ, οι οποίες αποκαλύπτουν καρέ καρέ τις κινήσεις των δυο γυναικών. Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι δυο γυναίκες κινούνταν ξεχωριστά προς τον Κιμ, την ώρα που εκείνος ετοιμαζόταν να τσεκάρει το εισιτήριό και να μπει στην πτήση για Μακάο.

Η μια εμφανίστηκε μπροστά του για να του αποσπάσει την προσοχή και η δεύτερη τον πλησίασε και τον άρπαξε από πίσω. Δεν αποκλείεται μάλιστα, ο ένας από τους επιτιθέμενους να μην ήταν γυναίκα, αλλά άνδρας μεταμφιεσμένος σε γυναίκα! Και δεν αποκλείεται να πρόκειται για 40χρονο μυστικό πράκτορα της Βόρειας Κορέας.

Φωτογραφία Daily Mail

Η γυναίκα με τη μπλούζα που έγραφε LOL και τη μπλε φούστα φαίνεται να είναι εκείνη που “τελείωσε τη δουλειά” αναφέρει η εφημερίδα. Μάλιστα, η ίδια φέρεται να εμφανίζεται σε πλάνο από κάμερα ασφαλείας να φορά ένα σκουρόχρωμο γάντι στο ένα της χέρι καθώς κατευθυνόταν προς την έξοδο για να πάρει ταξί και να διαφύγει και μέχρι να φτάσει εκεί, το γάντι είχε εξαφανιστεί.

Με πληροφορίες από Daily Mail, Associated Press και ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: EPA

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε