Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Δολοφονία Ρώσου πρέσβη: Η σοκαριστική μαρτυρία του φωτογράφου [vid]

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Ο φωτογράφος του Associated Press, που απαθανάτισε σε μια σειρά από συγκλονιστικές φωτογραφίες, τη δολοφονία του Ρώσου πρέσβη στην Άγκυρα, μιλά για τις δραματικές στιγμές που έζησε.

Ο Μπουρχάν Οζμπίλιτσι που εργάζεται για το AP, δηλώνει για όσα συνέβησαν στην έκθεση φωτογραφίας: “Αφού τελείωσα την δουλειά μου στα γραφεία του Associated Press, πήγα να βρω τον φίλο μου και καθυστέρησα κάπως να φτάσω εκεί που βρίσκονταν όλοι οι φωτογράφοι και μιλούσαν σχετικά με τη δουλειά τους.

Εκείνη την ώρα οι διοργανωτές ανακοίνωσαν την παρουσία του πρέσβη, ο οποίος θα μιλούσε στην εκδήλωση. Εγώ σκέφτηκα ότι μπορεί να χρειαστώ στο μέλλον οι φωτογραφίες να χρειαστούν για το αρχείο του AP και πήγα κοντά για να τον φωτογραφίσω.

Λίγο μετά άκουσα πολύ δυνατό θόρυβο. Ήταν πολύ δυνατός, σαν από ταινία. Άκουσα τουλάχιστον 5-6 πυροβολισμούς και είδα τον κόσμο να τρέχει. Εκείνος είχε στρέψει το όπλο του προς τον κόσμο ζητώντας τους να φύγουν. Πήγαμε πίσω και έστρεψα την φωτογραφική μου μηχανή και τον φωτογράφισα. Και συνέχισα να τον φωτογραφίζω. Ο κόσμος έτρεχε πανικόβλητος και είδα τον Ρώσο πρέσβη στο έδαφος. Δεν μπορούσα να καταλάβω αν είναι νεκρός ή απλά τραυματισμένος.

Ο δράστης συνέχιζε να μιλά και να στριφογυρίζει γύρω από το σώμα του πρέσβη, καλώντας τον κόσμο να φύγει. Φύγαμε αλλά φεύγοντας τον είδα να πυροβολεί ξανά τον πρέσβη από πολύ κοντινή απόσταση. Βγήκαμε έξω και καλέσαμε την αστυνομία και τα ασθενοφόρα.”

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε